Την Δευτέρα η επιστολή-απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Τασούλα

Την Δευτέρα η επιστολή-απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Τασούλα
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι παράνομη η εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή. «Σύννεφα» στις σχέσεις του Προέδρου της Βουλής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ εξετάζει όλο και περισσότερο την αποχώρησή του από την Επιτροπή.

Την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα η απαντητική επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στην άποψή της, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση με την οποία σχολίασε την επιστολή του Κώστα Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα, πως η εξαίρεση των δυο πρώην υπουργών αποτελεί παράνομη πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα< δεν προτίθεται να αντικαταστήσει τον Δημ. Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, όπως ζητάει ο Πρόεδρος της Βουλής με την δεύτερη επιστολή που απέστειλε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα, μάλιστα, δείχνουν πως οι σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Βουλής εισέρχονται σε περίοδο μεγάλης κρίσης, με αφορμή τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τους χειρισμούς στην Προανακριτική για τη Novartis. Ήδη δε η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Κώστα Τασούλα ότι με τα όσα υποστηρίζει στην απαντητική του επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα «επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας» και όχι ως Πρόεδρος της Βουλής.

Η Προκαταρκτική Επιτροπή, πάντως, δεν θα συνεδριάσει ούτε την προσεχή Τρίτη, με την επόμενη συνεδρίασή της να μεταφέρεται για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και πάλι το πιθανότερο είναι να αναβληθούν οι εργασίες της εφόσον δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα με δημιουργήθηκε με την εξαίρεση των δυο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, τέλος, εμφανίζεται ο Περισσός, που εξετάζει όλο και πιο πολύ το ενδεχόμενο απόσυρσής του από τις εργασίες της Επιτροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα