Το 2020 έτος κλειδί για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 2020 έτος κλειδί για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Το Συνέδριο του Μαΐου θα κρίνει τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επάνοδο στην εξουσία. Γιατί δεν φοβίζει τον Αλέξη Τσίπρα η εσωστρέφεια που δημιουργείται.

Σε έτος κλειδί για την ενηλικίωσή του αναδεικνύεται για τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριό του, ένα Συνέδριο που ήδη διχάζει τον κομματικό μηχανισμό για τα χαρακτηριστικά που θα λάβει. Εάν δηλαδή θα είναι ένα Συνέδριο διεύρυνσης του υπάρχοντος κόμματος ή ένα Συνέδριο μετεξέλιξης. Οι μηχανισμοί ήδη βγάζουν τα μαχαίρια από τις θήκες, προκειμένου να καταλάβουν καλύτερες θέσεις στο εσωκομματικό χρηματιστήριο της επόμενης ημέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται, πάντως, να μην ανησυχεί για την εσωστρέφεια που δημιουργείται ενόψει του Συνεδρίου, ευελπιστώντας ότι οι εγγραφές νέων μελών θα ξεπεράσουν τις 40.000 και θα δώσουν στο Συνέδριο το δικό τους στίγμα. Άλλωστε εκτιμά ότι το κόμμα θα βγει ενωμένο και ενισχυμένο από το Συνέδριο και ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα έχει τελειώσει οριστικά η περίοδος χάριτος στη νέα κυβέρνηση και συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος και με πρόσφορο έδαφος να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

Το κύριο βάρος, παράλληλα με την αντιπολίτευση, ρίχνεται στη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος υπό την Επιτροπή που έχει επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η έγκριση των Θέσεων στα τέλη Φεβρουαρίου. Και αυτό, καθώς προηγουμένως, στις αρχές του έτους η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκρίνει τον απολογισμό της- και συνεπώς θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα.

Στις 2 έως τις 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το Συνέδριο θα διεξαχθεί 14-17 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα