Το “επεισόδιο” στο Πολιτικό Συμβούλιο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μεταξύ Απόστολου Σπυρόπουλου και Φώφης

Το “επεισόδιο” στο Πολιτικό Συμβούλιο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μεταξύ Απόστολου Σπυρόπουλου και Φώφης
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Γιατί ενοχλήθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ από την παρέμβαση του νεαρού συντονιστή των τομέων πολιτικής και γιατί κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για ...δάκτυλο του Νίκου Ανδρουλάκη! Το παρασκήνιο με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου Σπύρο Καρανικόλα

Θέμα διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Δευτέρα ο Απόστολος Σπυρόπουλος, που πρόσφατα η Φώφη Γεννηματά τον όρισε επικεφαλής του έργου των τομέων πολιτικής του κόμματος.

Η τοποθέτηση του νεαρού στελέχους (και γιου του Ροβέρτο Σπυρόπουλου, επί χρόνια κορυφαίου στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη) προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και ενός “μίνι επεισοδίου”.

Το “μίνι επεισόδιο” δείχνει τη νευρικότητα που προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη ο χειρισμός του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την επιδίωξη της ηγεσίας να αποφευχθεί μια τέτοια συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στελέχη, μάλιστα, του κόμματος, εκτιμούν πως οι αντιδράσεις στην τοποθέτηση του Απ. Σπυρόπουλου για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υποκρύπτει την υποψία ότι πίσω από το νεαρό στέλεχος υποκρύπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και ο ευρωβουλευτής -και κατά πολλούς ο υπ’ αριθμόν ένα “δελφίνος” του κόμματος- πρόκειται να ανακινήσει θέμα Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον εμφανίζει, πάντως, και η προσπάθεια, με αφορμή την ανασύνθεση του επικοινωνιακού επιτελείου του ΚΙΝΑΛ, να απομακρυνθεί με …εκτίναξη προς τα πάνω ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος, που από κάποιους θεωρείται ότι κινείται “εκτός γραμμής”, εκφράζοντας περισσότερο τη “δεξιά πτέρυγα” του κόμματος.

Στον Σπύρο Καρανικόλα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, προτάθηκε η θέση του εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέση που ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου φέρεται να αρνήθηκε.

Από την Τρίτη, πάντως, ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ως επικεφαλής επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ (θέση που κατείχε ο Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τη Φώφη Γεννηματά για την πορεία του κόμματος) ο Κυριάκος Κυριάκος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα