Το μεγάλο – έστω και καθυστερημένο – βήμα για τη δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Το μεγάλο – έστω και καθυστερημένο – βήμα για τη δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Την Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία εγκρίνει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία συμμετέχει και η Προοδευτική Συμμαχία και που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο αλλαγής του. Η ΚΟΕΑ θα συνεδριάσει μάλιστα το άλλο Σαββατοκύριακο, σε ένα ιδιότυπο “ντιμπέιτ” Μητσοτάκη-Τσίπρα. Αύριο αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής συνάντησης της “Κίνησης των 53+”

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σημαντικής καθυστέρησης, η Κουμουνδούρου δείχνει να “ξεκολλάει” και να βάζει μπροστά τις μηχανές για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου-που, ωστόσο, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία υπό τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εγκρίνει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του.

Η συγκρότηση της ΚΟΕΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτή θα συμμετάσχουν η ΚΠΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αντίστοιχο όργανο της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και κάποιες προσωπικότητες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού και των Πανεπιστημίων, με τις οποίες έχει κουβεντιάσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα, θα διευρυνθεί και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ ήδη σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και το Οργανωτικό Γραφείο, ασχέτως εάν- λόγω της ιδιόρρυθμης κατάστασης που ακόμα υπάρχει- δεν έχει ακόμα κατορθώσει να οργανώσει ικανοποιητικά την εξόρμηση για την εγγραφή νέων μελών. Η συγκρότηση της ΚΟΕΑ και η διεύρυνση της ΠΓ “ανοίγει” για πρώτη φορά τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες δυνάμεις, συμβάλλοντας στην “όσμωση” μεταξύ των προσώπων, αλλά και στη διαμόρφωση νέων θέσεων του κόμματος.

Η συνεδρίαση, μάλιστα, της ΚΟΕΑ για το άλλο Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει και ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το ίδιο διάστημα θα διεξάγεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τις εργασίες του οποίου θα ανοίξει και θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, η ανακοίνωση της σύνθεσης της ΚΟΕΑ (που επρόκειτο αρχικά να συνεδριάσει αυτό το Σαββατοκύριακο), θα αποτελεί εκ των πραγμάτων έστω και έμμεση παρέμβαση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτή θα συμμετάσχουν αρκετοί “πασοκογενείς”.

Εν τω μεταξύ, εκτός μεγάλου απροόπτου, το μεσημέρι της Τετάρτης θα δοθεί στη δημοσιότητα το “Μανιφέστο” της πανελλαδικής συνάντησης της “Κίνησης των 53+”, το οποίο με τις θέσεις που εμπεριέχει – και που το μεγαλύτερο μέρος τους έχει παρουσιάσει ο News 24/7 – θα ξεσηκώσει αρκετές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα