Το τέλος του εφιάλτη και τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων

Το τέλος του εφιάλτη και τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων
Eurokinissi

Γιατί στο μυαλό του πρωθυπουργού δεν είναι τίποτε άλλο την παρούσα στιγμή παρά η προστασία των ανθρώπινων ζωών και η αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Το νέο τοπίο που δημιουργείται.

Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι προσεχείς δυο εβδομάδες για την έκβαση της μάχης με τον κορονοϊό, χωρίς, δυστυχώς, κανένας να μπορεί να αποκλείσει ακόμα και δύσκολες καταστάσεις.

Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα σε όλα τα επίπεδα, καθώς κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης και συνεπώς πόσο θα διαρκέσει η έκτακτη κατάσταση που ζούμε και το ύψος των συνεπειών που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

Το σίγουρο είναι ότι σε κανέναν τομέα τίποτε δεν θα είναι ίδιο. Από τον τρόπο ζωής, από τις προτεραιότητες, από την κατάσταση της οικονομίας, τις δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τον τρόπο που θα λειτουργήσει στο εξής η παγκοσμιοποίηση, τις νέες ισορροπίες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό που συνεχίζεται αυτές τις ημέρες ακόμα και για το ποια χώρα θα παράγει το εμβόλιο! Κανένας δεν γνωρίζει ακόμα την ύφεση που θα υπάρξει, τον τρόπο που αυτή θα ξεπεραστεί, καθώς ακόμα και οι κορυφαίοι οικονομολόγοι διχάζονται στις εκτιμήσεις που κάνουν.

Το σίγουρο είναι, επίσης, ότι η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα εντελώς νέο τοπίο, με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης –που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί εν αμφιβόλω με τα στοιχεία του τέλους του2019 και της αρχής (προ …κορονοϊού) του 2020)- να μην βρίσκονται πλέον στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη, διαιρεμένη και έντρομη προ των εξελίξεων, δέχεται να παραβιαστούν τα ιερά και όσια του νεοφιλελεύθερου ιερατείου της, που τόσο ακριβά πλήρωσε η χώρα μας τον καιρό των Μνημονίων, ενώ όλοι δέχονται πως οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να αναστέλλονται λόγω της κρίσης του κορονοϊού, θα …επανέλθουν όμως αμέσως μετά και μάλιστα με ένταση.

Στο πολιτικό σύστημα πολλά στελέχη θεωρούν πως η πλέον πιθανή εξέλιξη μετά την κρίση, είναι ο μηδενισμός του κοντέρ και η διεκδίκηση ανανέωσης της λαϊκής εντολής από την κυβέρνηση, πάνω σε νέους στόχους. Ταυτόχρονα, όμως, όλοι εκτιμούν ότι σχέδια επί χάρτου μπορεί να υπάρξουν, όμως όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν από τη μάχη που δίνεται και η οποία θα δοθεί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά. Μάχη στην οποία και είναι αποκλειστικά στραμμένη η προσοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρούσα φάση…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα