Υπόγειες διαβουλεύσεις ενόψει των κρίσιμων τετ α τετ του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Υπόγειες διαβουλεύσεις ενόψει των κρίσιμων τετ α τετ του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
Eurokinissi

Τι προσεγγίσεις γίνονται και ποια είναι τα καυτά θέματα.

Όλοι με όλους συζητούν παρασκηνιακά στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση το τελευταίο διάστημα, καθώς την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Συναντήσεις που δεν θα έχουν στο επίκεντρο μόνο την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και ο νέος εκλογικός νόμος, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα εθνικά θέματα και κυρίως το κλίμα συναίνεσης ή όχι και οι συμμαχίες και τα “μέτωπα” που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα.

“Απεσταλμένοι” αρχηγών συζητούν με -άτυπους- “εκπροσώπους” άλλων κομμάτων, συνεργάτες “αρχηγών” επιχειρούν να “ψαρέψουν” στελέχη από τα άλλα κόμματα πώς θα συμπεριφερθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί κοκ, την ίδια στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει τις τελικές κατευθύνσεις των προτάσεών του, ειδικά για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού. Και …διαψεύσεις για τις ανεπίσημες επικοινωνίες των “άτυπων εκπροσώπων” δεν δεχόμαστε, καθώς διαθέτουμε για κάποιες εξ αυτών διευθύνσεις και …αριθμούς!

Το κυριότερο σημείο είναι πώς θα προχωρήσει το θέμα της ψήφου των ελλήνων του εξωτερικού. Αν και κανείς δεν γνωρίζει την τελική κυβερνητική πρόταση, θεωρείται βέβαιον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν και το ΚΚΕ-που και αυτό έχει θέσει τις δικές του προτάσεις και προϋποθέσεις- θα καταψηφίσουν την κυβερνητική θέση, εφόσον αυτή είναι όπως την παρουσιάζουν οι σχετικές διαρροές. Το ΚΙΝΑΛ, αλλάζοντας πλήρως την έως τώρα θέση του, σχεδόν ταυτίζεται με την κυβέρνηση, ενώ πολύ κοντά είναι και το ΜέΡΑ25, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι τα δυο κόμματα (κυρίως ο Γιάνης Βαρουφάκης) θα υπερψηφίσει και στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Από το αποτέλεσμα των συναντήσεων, επίσης, θα κριθεί το εάν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψηφίσουν από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προέρχεται από την κεντροαριστερά ή εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμήσει μια νέα θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, προτιμώντας τη συναίνεση στο συγκεκριμένο θέμα με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα θέματα αυτά-και πολλά άλλα- συζητούν οι “άτυποι εκπρόσωποι” των κομμάτων, με τα ραντεβού που έχουν χθες και σήμερα, ενώ και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα