“Η προανακριτική για τη Novartis θα βγάλει πόρισμα – δεν θα επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη”

“Η προανακριτική για τη Novartis θα βγάλει πόρισμα – δεν θα επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη”
Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

“Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της” είναι η εκτίμηση στελεχών της Κουμουνδούρου, που δεν υπερψηφίζει την Προκαταρκτική. Για πολλούς είναι μονόδρομος πλέον για την κυβερνητική πλειοψηφία, ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν στοιχεία, να στείλει σε Ειδικό Δικαστήριο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Βέβαιον είναι, επίσης, ότι ο αναπληρωτής υπουργός θα πιεστεί από “σαμαρικά” στελέχη και από μέρος του ΚΙΝΑΛ, “να δώσει” τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον συμπεριλάβει στην πρόταση.

“Η Προανακριτική για τη Novartis θα βγάλει πόρισμα. Η υπόθεση δεν θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, όπως υποστηρίζουν πολλοί” ήταν η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να μην υπερψηφιστεί η πρόταση της πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με την ακριβή στάση (πχ αποχή, λευκό κλπ) να αποφασίζεται αναλόγως των εξελίξεων τη συγκεκριμένη στιγμή.

Για κάποιους πολιτικούς παρατηρητές, πάντως, αποτελεί πλέον μονόδρομο για την πλειοψηφία παραπεμπτικό βούλευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη στοιχείων. Πληροφορίες, επίσης, επιμένουν πως τα στελέχη κυρίως της Επιτροπής που θα πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η πλευρά του ΚΙΝΑΛ, θα επιδιώξουν να πιέσουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο- και φυσικά και κάποιους- δικαστικούς προκειμένου “να δώσουν” τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αναγκάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στην πρόταση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, στη συνεδρίαση τουλάχιστον της Πολιτικής Γραμματείας, υπήρξε ιδιαίτερα χαλαρός και σίγουρος ως προς την τύχη που θα έχει η Προανακριτική που συγκροτεί η ΝΔ και που θα ψηφίσουν σίγουρα ΚΙΝΑΛ και (εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου) η Ελληνική Λύση, ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τη στάση τους το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της. Συνεχίζει με ακόμα ένα επεισόδιο την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν» τόνιζαν χθες για την υπόθεση στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεταν:.

«Συστήνει Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, με μοναδικό στόχο να την ελέγξει. Βασίζει την προανακριτική σε αστήρικτες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση. Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να το ερευνούν τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα».

Στις αιτιάσεις δε της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τα ίδια στελέχη απαντούν: «Η ΝΔ καλύτερα να ασχοληθεί με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που σιγά σιγά θυμίζουν το Γκραντ Κάνυον. Όσο για το φιάσκο της προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο Novartis και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα