10+1 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Ταινίες από όλο τον κόσμο, κάθε είδους, που μπορείς να δεις στο θερινό αυτό το καλοκαίρι. Δωρεάν.

Έρωτες απαγορευμένοι από το χρόνο και την απόσταση, ιστορίες τρυφερές, αισθησιακές, δραματικές. Αναζητήσεις στα βάθη της ελληνικής αθλητικής Ιστορίας, οικογενειακά δράματα με βαθιά κοινωνική ματιά, ερωτικά τρίγωνα και τετράγωνα (και πολύγωνα), ακόμα και καλτ γουέστερν επιστημονικής φαντασίας.

Το κοινό αυτό το καλοκαίρι ζητά καλό σινεμά, ζητά σινεμά από όλες τις γωνιές του πλανήτη, σινεμά κάθε είδους, με ήρωες διαφορετικούς, πρωτότυπους, αντισυμβατικούς.

Σαν τα ζευγάρια του Γουόνγκ Καρ Γουάι, σαν την οικογένεια που δοκιμάζεται στο Ένας Γιος, σαν την οικιακή βοηθό του Μη Φεύγεις, Βάντα!, ή την transgender γυναίκα και τον Μεξικάνο επαναστάτη του Τρυφερέ Μου Ταυρομάχε, ή ένα ολόκληρο βραζιλιάνικο χωριό (που θα μπορούσε να είναι και γαλατικό!) που αντιστέκεται στις καθεστωτικές δυνάμεις επιβολής στο πολυβραβευμένο Bacurau.

Το σινεμά αυτό μας συστήνει μοναδικούς ήρωες, μας ταξιδεύει σε διαφορετικές και απρόσμενες γωνιές του κόσμου, και κάνει τις φετινές μας κινηματογραφικές νύχτες να ξεχωρίζουν. Αυτές μάλιστα οι Cinobo Nights μπορούν να είναι δωρεάν. Μιας και η συνδρομητική streaming πλατφόρμα Cinobo χαρίζει στους συνδρομητές της θερινό σινεμά για όλο το καλοκαίρι.

Πώς; Πολύ απλά, κάθε συνδρομητής δικαιούται κι από ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε μία από τις 11 ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα των Cinobo Nights, στους επιλεγμένους συνεργαζόμενους κινηματογράφους. (Αθήνα: Cine Αλεξάνδρα, Σινέ Φλερύ, Εκράν / Θεσσαλονίκη: Θερινό Απόλλων, Cine Alex.) Κι αν κανείς θέλει να το δοκιμάσει, μπορεί να γραφτεί στην πλατφόρμα με 7.99€ το μήνα, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στη μεγαλύτερη online βιβλιοθήκη ανεξάρτητου σινεμά, κερδίζοντας έτσι και δωρεάν εισιτήρια για την παρακάτω 11άδα κινηματογραφικών τίτλων του καλοκαιριού.

Οι επιλεγμένοι τίτλοι του προγράμματος των φετινών Cinobo Nights:

Ερωτικη Επιθυμια + 2046

Το εμβληματικό δίπτυχο αποκορύφωμα της κινηματογραφικής ματιάς του Γουόνγκ Καρ Γουάι, δύο από τις ομορφότερες ταινίες που έχουν γυριστεί στην ιστορία του σινεμά, για εραστές που συναντιούνται φευγαλέα πριν τους χωρίσει ο χρόνος και η μοίρα. Αλλά κάποιες φορές το «για μια στιγμή» μπορεί να διαρκεί όσο το «για πάντα».

Γιατί να τις δεις: Η Ερωτική Επιθυμία συμπεριλαμβάνεται σε κάθε λίστα των σημαντικότερων ταινιών του 21ου αιώνα, συχνά στην κορυφή. Η συνεργασία του Γουόνγκ Καρ Γουάι με τον διευθυντή φωτογραφίας Κρίστοφερ Ντόιλ φτάνει στο απόγειό της. Τόνι Λιούνγκ, Μάγκι Τσέουνγκ, Ζανγκ Ζιγί ποτέ δεν ήταν καλύτεροι. Απλά μεγαλειώδες σινεμά με όλη τη σημασία της λέξης. Σε αποκατεστημένες, 4K κόπιες.

Κυκλοφορούν: 17 Ιουνίου (Ερωτική Επιθυμία) & 1 Ιουλίου (2046)

ενας Γιος

O 11χρονος Αζίζ χρειάζεται μεταμόσχευση ύστερα από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης. Όσο βρίσκεται η οικογένειά του στο νοσοκομείο, ένα τρομερό οικογενειακό μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια. Ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο από την Τυνησία, σε μια πολυεπίπεδη ιστορία που ξεκινά με το πρόσχημα του οικογενειακού δράματος αφήνοντας διακριτικά να αναδυθεί ένα δυναμικό σύνολο κοινωνικών και πολιτικών σχολίων.

Γιατί να τη δεις: Γιατί το καλό οικογενειακό δράμα είναι είδος που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Εξάλλου, στο φετινό φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου η ταινία σάρωσε κερδίζοντας τόσο το βραβείο της Επιτροπής, όσο και το βραβείο Κοινού. Κάτι θα ξέρουν όλοι.

Κυκλοφορεί: 15 Ιουλίου

7 Λεπτα Ψυχης

Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία; Με τη φράση αυτή, ο Πάνος Βλάχος συνοψίζει μια πρωτότυπη προσέγγιση πάνω στο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ενώνοντας την έρευνα για ένα ιστορικό γεγονός (τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896) με μια υπαρξιακή αναζήτηση για την έννοια του δρομέα στον σύγχρονο κόσμο.

Γιατί να τη δεις: Γιατί ο Σπύρος Λούης και η ιστορία του αγγίζουν τη σφαίρα του μύθου για κάθε έλληνα, όμως πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για όσα συνέβησαν; Ο Πάνος Βλάχος πραγματοποιεί ένα απρόσμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο ρίχνοντας φως και ακολουθώντας τη διαδρομή του Λούη στον Μαραθώνιο του 1896.

Κυκλοφορεί: Έχει κυκλοφορήσει

Αυτα Που Λεμε κι Αυτα που Κανουμε

Όχι μια Γαλλική δραματική κομεντί σαν όλες τις άλλες. Ζευγάρια χωρίζουν, ενώνονται και περιπλέκονται, σε ένα αριστοτεχνικά πλεγμένο ιστό πάνω στην τυχαιότητα της αγάπης. Με τον Νιλς Σνάιντερ (Φανταστικές Αγάπες του Ξαβιέ Ντολάν) και ένα σπουδαίο καστ, η έκπληξη του καλοκαιριού. 13 υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ.

Γιατί να τη δεις: Γιατί απολαμβάνεις τις κλασικές γαλλικές αισθηματικές δραμεντί. Ή γιατί δεν απολαμβάνεις τις κλασικές γαλλικές αισθηματικές δραμεντί! Η ταινία του Εμανουέλ Μουρέ ακολουθεί σχέσεις που δημιουργούνται και διαλύονται μέσα σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων, απάτες, έρωτες, προδοσίες, ψέματα και αλήθειες, αναζητώντας μέσα από διαφορετικές οπτικές τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και απομακρύνονται, προσπαθώντας να γεμίσουν το υπαρξιακό τους κενό. Πάθος, ειρωνεία και τυχαιότητα, όλα σε ένα. Σαν τη ζωή, δηλαδή.

Κυκλοφορεί: 26 Αυγούστου

Bacurau

Ένα απομονωμένο χωριό της Βραζιλίας σβήνεται κάποια μέρα μυστηριωδώς από τους ηλεκτρονικούς χάρτες. Έπειτα το σήμα χάνεται από τα κινητά τηλέφωνα, παράξενοι επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους και ένας αδιόρατος κίνδυνος καραδοκεί όχι πολύ μακριά. Αιματοβαμμένο νεογουέστερν – ωδή στις b-movies αλλά και δηκτικός πολιτικός σχολιασμός για τη Βραζιλία του Μπολσονάρο.

Γιατί να τη δεις: Γιατί, πολύ απλά, δεν έχεις ξαναδεί κάτι άλλο σαν αυτή την ταινία. Επιρροές από γουέστερν και Τζον Κάρπεντερ ενώνονται σε ένα ελαφρώς sci-fi και εντονότατα πολιτικό μοντέρνο βραζιλιάνικο γουέστερν για κοινότητες που αντιστέκονται σε μια απάνθρωπα κουστουμαρισμένη βία που σκεπάζει τον σύγχρονο κόσμο. Μετά βεβαιότητος μεταμεσονύχτιο καλτ του μέλλοντος, και με βραβείο στις προηγούμενες Κάννες.

Κυκλοφορεί: Σεπτέμβριο

Μη Φευγεις, Βαντα!

Μια τριαντεπεντάχρονη οικιακή βοηθός από την Πολωνία φροντίζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην πολυτελή τους βίλα στην Ελβετία. Όταν ξαφνικά μείνει έγκυος, η ταυτότητα του πατέρα θα οδηγήσει σε ευτράπελα και αποκαλύψεις.

Γιατί να τη δεις: Πνευματώδες και αναπάντεχο, στέκεται έντεχνα ανάμεσα στο δράμα και το feelgood.

Κυκλοφορεί: 29 Ιουλίου

Chungking Express, Ευτυχισμενοι Μαζί, εκπτωτοι Άγγελοι

Μια τριπλέτα σπουδαίων ‘90s ταινιών του Γουόνγκ Καρ Γουάι, μας ταξιδεύουν από το Χονγκ Κόνγκ στο Μπουένος Άιρες αναζητώντας το χρόνο, την επαφή, τη βαρύτητα που μας φέρνει κοντά καθώς στιγμές εκτείνονται στο άπειρο. Κάθε μία είναι και μια τελείως διαφορετική εμπειρία, όμως είναι όλες ξεκάθαρα κομμάτια του μοναδικού σύμπαντος του Γουόνγκ.

Γιατί να τις δεις: Γιατί ακόμα κι αν τα έχεις δει, δεν τα έχεις ξαναδεί έτσι. Για το California Dreaming. Για τους καταρράκτες του Ιγουασού. Γιατί «ο δρόμος για το σπίτι δεν είναι πολύ μακρύς, ξέρω πως θα κατέβω σύντομα, αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ζεστασιά».

Κυκλοφορούν: Από αρχές Ιουνίου

Τρυφερε Μου Ταυρομαχε

Λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του Πινοσέτ το 1986 στη Χιλή, μια παθιασμένη σχέση ανθίζει ανάμεσα σε μια μοναχική και γερασμένη transgender γυναίκα και έναν νεαρό Μεξικανό επαναστάτη. Το μελαγχολικό πορτρέτο δύο ανθρώπων οι οποίοι πασχίζουν να αντισταθούν στη σκληρότητα της πραγματικότητας, που κέρδισε το κοινό στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γιατί να τη δεις: Γιατί σε αυτή τη σκληρή, δύσκολη, σχεδόν αποπνικτική περίοδο που διανύουμε, θες πολύ απλά να νιώσεις κάτι πολύ απλά ειλικρινές, ανθρώπινο, και πάνω από όλα τρυφερό. Μια ταινία που θα σου ζεστάνει την καρδιά.

Κυκλοφορεί: Σεπτέμβριο

*Τα Cinobo Nights θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι στους συνεργαζόμενους κινηματογράφους. Κάθε συνδρομητής του Cinobo δικαιούται κι από ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε μία από τις 11 ταινίες της φετινής επιλογής.

**Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από τις αμέτρητες επιλογές που παρέχει το Cinobo χωρίς να είναι συνδρομητές, υπάρχει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών στην πλατφόρμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα