24 MEDIA CREATIVE TEAM

“ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΩ. ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ”

Η Σιδηρά Κυρία της τέχνης και των βανδαλισμών στέλνει ψεύτικη επιστολή στο NEWS 24/7και εμείς τη δημοσιεύουμε έτσι κι αλλιώς.

Δεν πρόκειται να σταματήσω με τις επιγραφές, κάντε ό, τι θέλετε. Αλλάξτε μου και υπουργείο, στείλτε με και στο Περιβάλλοντος, δεν με νοιάζει καθόλου. Πάλι τα ιδια θα κάνω. Θα ρίχνουν φίδια οι οικολόγοι στα δάση και εγώ θα τρέχω να βάζω επιγραφή “αυτές οι οχιές αμολήθηκαν επί υπουργίας μου”. Ξυδάκι.

Τα μνημεία είναι ζωντανοι οργανισμοί, εξελίσσονται μέσα στα χρόνια, δεν είναι μαυσωλείο η Ακρόπολη. Στο Βυζάντιο της είχαν φτιαξει εκκλησία, μετά επί βενετοκρατίας έναν πύργο, μετά οι Τούρκοι της βάλανε μιναρέ, τώρα εγώ της έβαλα μία επιγραφή με το όνομά μου, αύριο μεθαύριο μπορεί να της βάλω κι άλλη μία. Άμα θέλω, άμα δεν θέλω δεν θα της βάλω. Προχωράει ο κόσμος, η ζωή δεν περιμένει.

Εν τω μεταξύ, έχω δεχτεί χιλιάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης αυτές τις μέρες. Πριν από λίγο δέχτηκα συγχαρητήρια και από γνωστό θεατράνθρωπο, ο οποίος επί πέντε ολόκληρα λεπτά εκθείαζε την επιγραφή και αν δεν περίμεναν και άλλοι κρατούμενοι για να μιλήσουν με τους δικούς τους, θα την εκθείαζε κι άλλο.

Επίσης χθες που μιλούσα με σοβαρό διπλωμάτη, ανώτατο στέλεχος του ISIS, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες αποκατάστασης και βανδαλισμού στην αρχαία πόλη της Παλμήρας, τον άκουγα να κλαίει απ’ τη συγκίνηση. Έπρεπε να ακούγατε πώς έκανε. Σαν μικρό παιδί. Με κάλεσε να περάσω από εκεί όταν την ξανακαταστρέψουν.

Ξέρετε πώς λέγεται αυτό; Επιτυχίες στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα.

Και να σας πω και το άλλο; Η Ακρόπολη στην αρχαιότητα είχε χρώματα, είχε ζωντάνια δεν ήταν αυτή η σειρά απο παγοκολώνες που βλέπουμε τώρα. Οι αρχαίοι Έλληνες τα έβαφαν τα αγάλματα και τους ναούς τους, τα περνούσαν δύο χέρια, δεν τα άφηναν με το νέφτι όπως εμείς, σαν ακατοίκητα.

Μου λένε στο κόμμα “αν ζωγράφιζε ο Banksy τίποτα, θα τρέχανε τα βλήματα να βγάλουνε φωτογραφίες για το Instagram”. Τους λέω “μάθανε και τα γκραφίτι τώρα”. Μήπως και τα βαγόνια του ηλεκτρικού που τα βάφουν με σπρέι οι γκραφιτάδες είναι πιο νέα απ’ την Ακρόπολη; Επειδή σας αφήνουμε και μπαίνετε ακόμα; Και τι σημαίνει αυτό; Απλώς δεν μας νοιάζετε.

Εκεί δεν μας πειράζει όμως, ε; Αυτό εγώ το λέω υποκρισία, κύριοι.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι ήδη λείπει μια μεγάλη επιγραφή απ’ την Ακρόπολη, που να λέει “Ακρόπολη”, να ξέρει ο κόσμος τι κοιτάζει. Κι άλλη μία τέτοια στο Σούνιο, αφού είναι ολόιδια. Άμα τα μπερδεύω εγώ, ένας άνθρωπος των γραμμάτων, φανταστείτε εσείς. Ας μην κάνουμε άλλο ότι δεν βλέπουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Αξίζουμε περισσότερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα