24 MEDIA CREATIVE TEAM/ AP PHOTO

ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ “ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΥΣ”

Ένας κοκκινομάγουλος οπαδός που γράφει όλη μέρα “it’s coming home” στο Facebook υπερασπίζεται τη γραφικότητά του.

Γιατί σας πρήξαμε, δεν κατάλαβα; Ξέρετε τι θα ήταν πραγματικά κουραστικό; Να γράφαμε συνέχεια “it’s coming home” και να μιλούσαμε σαν να ήμασταν γεννημένοι στην Αγγλία.

Το κάνουμε όμως αυτό; Και βέβαια το κάνουμε. Αλλά δεν είναι κουραστικό. Κουραστικό είναι να είσαι ανθρακωρύχος στο Νότιγχαμ το 1984 και να πλακώνεσαι με απεργοσπάστες.

Τότε που εσείς πλακωνόσασταν για μια θέση στην Ολυμπιακή.

Γι’ αυτό it’s coming home μέχρι να σβήσει ο ήλιος, λιγούρηδες. Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι Εθνική Αγγλίας με φιλοελληνικά αισθήματα.

Όπου παίζει η Αγγλία κι εμείς από κοντά, δίπλα τους, μπροστά απ’ την τηλεόραση. Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ.

Μοναδικό μας σπίτι τα παιδικά μας χρόνια, και στο δικό μας σπίτι έπαιζε πάντα Μπένι Χιλ, ποιότητα, για λίγους. Όταν σε τρέχω στα βρεγμένα στενά του Σέφιλντ, αυτή η μουσική παίζει στο μυαλό μου. Fast forward σε πάω ρε κορόιδο.

Η μισή Ελλάδα είναι Αγγλία στην μπάλα, χώνεψέ το. Βλέπεις το λέιζερ στα μάτια του Σμάιχελ την ώρα του πέναλτι και καταλαβαινεις ότι είχε και Έλληνες το γήπεδο, ποιος άλλος τα κάνει αυτά;

Δυο ποδοσφαιρικές κουλτούρες που αγκαλιαστήκανε και έγιναν μία. Το βλέπεις και στη γκρίνια αυτό.

Μπήκαν δυο μπάλες στο γήπεδο στην ώρα του γκολ, και αρχίσανε τα «είναι άδικο, έπρεπε να το είχε σταματήσει ο διαιτητής» και τέτοια.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, η εμπεριστατωμένη, που δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε, που λέει «ε και τι έγινε, σιγά».

Γιατί την κρύψανε αυτήν τα ΜΜΕ; Την είδατε πουθενά γραμμένη;

Και να σου πω και κάτι ακόμη; Δικό μας άθλημα είναι, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε. Και τρίτη και τέταρτη μπάλα θα ρίξουμε, όσες χρειαστούν, μέχρι να το βάλουμε. Και αφού το βάλουμε, τις βγάζουμε όλες τις μπάλες, άστον άλλον να τρέχει μόνος του. Πώς θα βάλει γκολ; Αφού δεν έχει μπάλα το γήπεδο.

Κατάλαβες; Γι’ αυτό σου λέω είναι άδικα αυτά που γράφονται, χωρίς μπάλα δεν θα είχαμε φάει καν γκολ.

Λόρδος Βύρωνας, Τζορτζ Μάικλ, Πρίγκιπας Ουίλιαμ να χειροκροτάει προχθές όπως έκανε τότε και σε σας ο δικός σας ποδοσφαιρικός πρίγκιπας, ο κύριος Γκαγκάτσης όταν πήρατε το Euro, τότε που έκλαιγε σαν μωρό παιδί και συγκινήθηκε όλη η φίλαθλη Ελλάδα.

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Λοιπόν, την Κυριακή σας φτάνουμε σε τίτλους. Τελειώσατε. Ετοιμάστε σφηνάκια βενζίνη πέντε ευρώ το ένα και καθαρίστε τους δρόμους στο Φαληράκι, σας φέρνουμε νέους εμέτους, φρέσκους και λιονταρίσους, από γνήσιες κοκκινομάγουλες αγγλόφατσες.

Έρχεται σπίτι. Ανοίξτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα