Βαλάντης ΣΚΑΙ

Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ, Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Οι ατάκες του Βαλάντη περί κοινωνικής προσφοράς και τεκνοποίησης και οι αναχρονισμοί που δημιουργούν σύγχυση, εκνευρισμό και πολλές φορές πόνο. Οι συζητήσεις για παιδάκια, ας τελειώνουν επιτέλους.

Ο Βαλάντης. Ο κύριος Βαλάντης, παρακαλώ. Να μιλάμε στον πληθυντικό γιατί δεν γνωριζόμαστε κιόλας. Ο κύριος Βαλάντης βγήκε να μιλήσει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για τη διαμάχη του με τον Γιώργο Λάγιο, σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Με την ευκαιρία είπε να τα χώσει και στην εκπομπή αλλά και στην παρουσιάστρια για τον τρόπο που χειρίστηκαν τον σχολιασμό τους όσο εκείνος βρισκόταν εν εξάλλω στο Survivor.

Με την ίδια και πάλι ευκαιρία ο Βαλάντης είπε να πετάξει μια ατάκα περί κοινωνικής προσφοράς. Για το κοινωνικό σύνολο ρε γαμώτο. Πριν σαν πω, να ρωτήσω. Παιδάκια έχετε; Γιατί αν δεν έχετε δεν ξέρω αν μπορώ να σας επιτρέψω να συνεχίσετε την ανάγνωση. Ανιψάκια, έστω; Ούτε από αυτά; Μακρινά ξαδερφάκια; Δεν είναι η ώρα να βάλω κάτω το οικογενειακό σας δέντρο για αυτό αν είστε άκληρος/η συνεχίστε με δική σας ευθύνη και βάλτε μυαλό. Βάλτε και μπρος γιατί η κοινωνία σάς χρειάζεται. Άντε. Όλα από τον Βαλάντη να τα περιμένετε δηλαδή. Ένας άνθρωπος είναι κι αυτός, πόσο να προσφέρει;

Συζήτηση στη συζήτηση κι έφτασε η κουβέντα να κορυφωθεί με της εξής ατάκα. Λέει ο Βαλάντης: “Έχετε παιδάκια; Έχω παιδάκια κι αυτό που κάνατε είναι ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα. Κάντε λοιπόν παιδάκια, να προσφέρετε κάτι κι εσείς παραπάνω όπως πρόσφερα κι εγώ”.

Μπήκατε στο νόημα επιτέλους; Μήπως θυμηθήκατε τίποτα για τα μακρινά ξαδερφάκια; Κι αυτό προσφορά είναι. Μικρότερη, αλλά συγκαταλέγεται στην προσφορά, ιδιαίτερα αν έχετε περάσει μαζί τους πάνω από τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών.

Η Κατερίνα Καινούργιου εξοργίστηκε. Όλα τα δίκια του κόσμου πάνω της. “Εγώ δεν έχω παιδάκια και προσπαθώ και δεν μπορώ. Τι σημαίνει; Ότι δεν προσφέρω κάτι;”.

Το ακούσαμε ξεκάθαρα κι άντε να το μαζέψεις; Δεν μαζεύεται Βαλάντη μου. “Κάτι άλλο ακούσατε. Λάθος το πήρατε. Συγγνώμη, θα το καταλάβατε έτσι”.

Το ακούσαμε και το καταλάβαμε όπως ακριβώς ειπώθηκε. Ήταν μια ακόμα ξεκάθαρη τοποθέτηση. Ούτε ερμηνείες, ούτε παρερμηνείες. Κάντε παιδάκια να προσφέρετε κι εσείς γιατί όπως είναι γνωστό κι αποδεκτό μόνο αν τεκνοποιήσεις έχεις δικαίωμα γνώμης εφόσον έχεις επιτελέσει το καθήκον σου.

Ρε παιδιά, να ξαραχνιάζουμε και λίγο τα ταβάνια. Ένας ιστός στη γωνία, “να” με το συμπάθειο.

Όχι, όσα βλέπει η πεθερά και τα πάνω πάνω. Εδώ θέλει γενικό καθαρισμό. Σκόνη, πολλή σκόνη.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν μερικά χρόνια είχε δηλώσει: Μία γυναίκα έγκυος μπορεί να πάρει μέχρι 12 κιλά, αυτό είναι το φυσιολογικό. Αν πάρει 40 λίγο ξεφεύγεις. Αυτά μετά δεν μαζεύονται. Είχα πει πως δεν μου αρέσει έναν άνθρωπο που ερωτεύομαι κομψό ξαφνικά να μου γίνει κάτι άλλο. Μου αρέσει ο άνθρωπος να είναι αδύνατος, το θεωρώ υγεία. Αν δεν τρως δεν παχαίνεις. Αν η γυναίκα πάρει 20-25 κιλά θα της πως “αν δεν τα χάσουμε δεν θα είμαστε καλά. Ο άνθρωπος που είναι παχύσαρκος τον θεωρώ ασθενή, σαν τον ναρκομανή, ίσως και χειρότερο“.

Και επίσης σε πιο συμπυκνωμένο νόημα: “Εγώ θέλω η γυναίκα να προσέχει εκείνη πιο πολύ. Αν παχύνει, θα χωρίσω και το ξέρει από πριν“.

Δηλαδή πέρα από την εκπλήρωση του καθήκοντος της προσφοράς πρέπει να μείνουμε και στιλάκια. Προσφορά και 40 κιλά πάνω, δεν πάει, δεν τραβάει.

“Αν έχετε παιδάκια θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέτε”, είπε ο Γιώργος Λάγιος με την Κατερίνα Καινούργιου να προσθέτει: “Γιώργο μου, θέλεις να πεις κάτι; Παρόλο που κι εσύ κι εγώ δεν έχουμε παιδάκια, δικαιούσαι να μιλήσεις”.

Άνθρωποι με τέτοιες αναχρονιστικές απόψεις – σας το ΄πα ξανά, εδώ θέλει ξαράχνιασμα το ταβάνι- βρίσκονται παντού γύρω μας. Άλλοι εκφράζονται ανοιχτά, όπως ο Βαλάντης καλή ώρα κι άλλοι κινούνται υπόγεια. Αν πρέπει να διαλέξουμε, διαλέγουμε το ανοιχτό βιβλίο. Να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε.

Επικίνδυνοι αναχρονισμοί που δημιουργούν σύγχυση, εκνευρισμό και πολλές φορές πόνο. Οι συζητήσεις για παιδάκια, ας τελειώνουν επιτέλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα