Από club της Νέας Υόρκης που σατιρίζει τη μανία των κατοίκών της για σεξ. Photo by Angela Weiss / AFP

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΑ ΣΕΞ ΠΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Από το περασμένο καλοκαίρι κάνουν θραύση τα sex parties, με μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη να ευχαριστούν την πανδημία για το πλήθος των νέων αφίξεων στις εκδηλώσεις επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο "να γιορτάσουν το σεξ".

Το New York Magazine δημοσιεύει κάθε χρόνο, από το 2004, λίστα με “λόγους για να αγαπήσεις τη Νέα Υόρκη”. Σε αυτήν του 2014 είχε κερδίσει μια θέση το Hacienda.

Η λέξη αυτή σημαίνει στα ελληνικά, περιουσία, φάρμα και κτήμα. Η επιχείρηση που ξεκίνησε από ένα πλινθόκτιστο κτίριο στο Bushwick του Brooklyn και σήμερα έχει πέντε χώρους (οι δυο στη New Orleans) έχει ως αντικείμενο τα sex parties. Συστήνεται ως κοινότητα “που γιορτάζει το σεξ, εκπαιδεύει τους περίεργους και δημιουργεί ευκαιρίες για να συναντήσετε νέους φίλους και εραστές”.

Αυτό που κάνει είναι πάρτι. Σε κάποια ενθαρρύνεται το σεξ. Πάντα η οδηγία είναι πως “η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγματα, για τις εκδηλώσεις μας. Όσο επικοινωνείτε το το θέλετε και το τι δεν θέλετε, είστε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας απορρίψουν. Μην αισθανθείτε ντροπή και μη γίνετε αγενείς. Να είστε πάντα βέβαιοι ότι μπορείτε να δώσετε και να λάβετε συναίνεση”. Στο site του Hacienda υπάρχει ειδικό link για το τι είναι συναίνεση.

Oι υπεύθυνοι της εταιρίας διοργανώνουν

*Δημόσια events (έχουν πολυποίκιλη, σέξι, θεματολογία, δεν υπάρχει η υποχρέωση να φορούν όλοι σχετικά κοστούμια, υπάρχει όμως η προσδοκία “να ντυθείτε δημιουργικά και όμορφα” και δεν επιτρέπεται το σεξ στους χώρου. Το εισιτήριο κοστίζει από 45 έως 85 δολάρια -η τιμή εξαρτάται από το event),

*Ιδιωτικά play parties (απευθύνονται στα μέλη -για να γίνεις, πρέπει να συμπληρώσεις την ειδική φόρμα, βοηθά να έχεις συστατική επιστολή από κάποιους που είναι ήδη μέλη και το κόστος είναι 120 δολάρια το χρόνο ή 40 δολάρια κάθε τρίμηνο- και τους καλεσμένους τους. Οι μετέχοντες πηγαίνουν με τα ποτά τους -φαγητό υπάρχει διαθέσιμο- και με την αγορά του εισιτηρίου, λαμβάνουν λίστα με όλες τις πληροφορίες για τα πάρτι -και όσα επιτρέπονται ή δεν επιτρέπονται. Ενθαρρύνεται το σεξ και υπάρχει και έλεγχος, ώστε να δημιουργείται πιο ασφαλής χώρος για όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να παίξουν) και

*Εκπαιδευτικά εργαστήρια (η τιμή του εισιτηρίου συνήθως είναι κάτω των 45 δολαρίων).

Σε κάθε πάρτι επιστρατεύονται και εθελοντές, ενώ υπάρχουν ‘σταθμοί safe-sex’ με προϊόντα, όπως προφυλακτικά, οδοντικό διάφραγμα, λιπαντικό, μαντηλάκια και απολυμαντικό χεριών -το τελευταίο προστέθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Ναι, έχουν γίνει και λάθη στα υγρά.

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος “να παίξει”

Οι ιδιοκτήτες λένε πως “καλλιεργούμε όμορφα περιβάλλονται διαβίωσης για σεξουαλικά θετικά άτομα. Δημιουργούμε χώρους, στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν, να συναντηθούν, να εξερευνήσουν και να απολαύσουν με ασφάλεια το σεξ. Πιστεύουμε ότι μπορείτε να ζείτε την καλύτερη νύχτα της ζωής σας, σε τακτική βάση. Καλωσορίζουμε ανθρώπους όλων των φυλών, όλων των φυλετικών εκφράσεων, των προσανατολισμών, των σωματικών τύπων, των δομών σχέσεων και ικανοτήτων, ηλικίας από 21 χρόνων και πάνω”. Εφόσον υπάρχει συναίνεση, όλα επιτρέπονται -στην κατηγορία των parties, στα οποία επιτρέπεται το σεξ στους χώρους, οι οποίοι διατίθενται πάντα για κοινωνικές συναναστροφές και χαλάρωση. “Δεν υπάρχει η απαίτηση να παίξουν όσοι παρουσιαστούν στα πάρτι”.

Για σήμερα, στο Hacienda έχουν ετοιμάσει το “Ride ’till down”. Απευθύνεται στα μέλη και τους καλεσμένους τους και έχει dress code (τον εξοπλισμό των μηχανόβιων). Τα εισιτήρια έκαναν 80 δολάρια για τα μέλη και 100 για τους καλεσμένους. Έγινε sold out.

Το σημερινό event της Hacienda έκανε sold out Hacienda

To επόμενο event έχει προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη. Λέγεται “Daddy Dom Daycare” και είναι workshop, με δυνατότητα εκ του σύνεγγυς ή διαδικτυακής παρακολούθησης. Οι καθηγητές θα ασχοληθούν με την kink δυναμική φροντίδας (όπου Daddy είναι ο φροντιστής) και θα διδάξουν πώς μπορούν οι μετέχοντες να δημιουργήσουν αξιόλογες σχέσεις (“αναπτύσσοντας πρακτικές εξάσκησης στην κρεβατοκάμαρα, για όλο το 24ωρο”), βάσει αυτής της δυναμικής.

Ποιος είχε την ιδέα

Ο Andrew Sparksfire ήταν μεσίτης ακινήτων και χρηματοοικονομικός γκουρού. Το 2009 σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξει τη χρήση του ιδιόκτητου αρχοντικού που είχε στο Bushwick (στα βόρεια του Brooklyn) και να το κάνει self-selecting community. Ήθελε να μετατρέψει τα 15 δωμάτια του σπιτιού σε χώρους που θα φιλοξενούσαν ευχάριστα και άνετα, όπως και θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις ανθρώπων, θετικών στο σεξ και πολύ-υποστηρικτικών, από ηλικίας 20 έως 30something χρόνων.

Ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως “hetero-flexible- Sparksfire είχε πάρει τις αποφάσεις τους, εν τούτοις δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις, να κάνει πραγματικότητα, όσα είχε στο μυαλό του, κατά τρόπο που να έχουν και αποτέλεσμα. Κάλεσε τον Kenneth Play να καλύψει τα κενά του. Ο γεννημένος στο Hong Kong και μεγαλωμένος στο Brooklyn, Play δούλευε ως personal trainer, πριν αποφασίσει να γίνει sex educator.

Όταν του ζήτησε ο Sparksfire να συνεργαστούν, ήταν 33 χρόνων. Δεν είχε απολύτως τίποτα να χάσει. Μαζί έστησαν το project του ‘Villa’, των τριών ορόφων που απολάμβαναν κάθε είδους πολυτέλειας: από μια ενιαίας διαρρύθμισης στιλάτη και χρηστική κουζίνα και μαρμάρινους πάγκους, έως τα καλύτερα χαλιά και υδρομασάζ. Μέχρι σήμερα, ο Play φροντίζει ώστε να είναι τέλειο το ντεκόρ, νόστιμο το φαγητό και εκπληκτικό το σεξ, στα events της Hacienda.

Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο πώς μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια το σεξ της ζωής τους

Το βασικό αξίωμα της Hacienda, ευθύς εξ αρχής ήταν το “στην κοινότητα μας, το σεξ δεν είναι taboo”. Ένας εκ των πρώτων -και πλέον πιστών- πελατών εξηγούσε πως “συμπεριφερόμαστε στο σεξ όπως συμπεριφέρονται σε κάθε φαγητό που δοκιμάζουν, όσοι το λατρεύουν”.

Ο Play είχε προσθέσει ότι “είναι δύσκολο να βρεις κάποιον συγκάτοικο στη Νέα Υόρκη, που να αντέχει το θόρυβο, την κίνηση και όλα τα απρόβλεπτα που ενδεχομένως αφορούν έναν σεξουαλικά περιπετειώδη τρόπο ζωής. Εμείς είμαστε ακριβώς το αντίθετο του “βάζω κρυφά το φίλο μου, στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου, τρώμε στο κρεβάτι και αφήνουμε θυμωμένα σημειώματα σε άδεια κουτιά από γάλα, σε ένα μικροσκοπικό σπίτι”.

Επειδή ενδεχομένως να μην σε ‘έψησε’ ο τίτλος του sex educator του Kenneth Play, είναι χρήσιμο να προσθέσω ότι διδάσκει μέσω ξεχωριστού site (Sex Hacker Pro) που περιλαμβάνει περισσότερες από 12 ώρες περιεχομένου, όπως εκπαιδεύει σε τεχνικές που βοηθούν ζευγάρια να βρουν νέους τρόπους σύνδεσης. Το τελευταίο του workshop και πρώτο με ιδία παρουσία έγινε τον περασμένο Μάιο και είχε ως τίτλο “fully enjoying sex: overcoming common obstacles”. Παρούσα ήταν και μια θεραπεύτρια σχέσεων. Το κοινό έθετε ερωτήσεις και οι ειδικοί έδειχναν τις απαντήσεις.

O Play έχει δουλέψει και με τη Dr. Zhana Vrangalova (ερευνήτρια του σεξ, ομιλήτρια, σύμβουλο, συγγραφέα, επίκουρο καθηγήτρια ανθρώπινης σεξουαλικότητας στο New York University, με μεταπτυχιακό στην αναπτυξιακή ψυχολογία από το Cornell University-και το ταξίδι της να έχει ξεκινήσει από το Βόρειο Μακεδονία), στην μεγαλύτερη έρευνα του κόσμου, επί του squirting (το λες και γυναικεία εκσπερμάτιση), ενώ έχει κάνει παρουσιάσεις στο New York University και San Jose State University.

Ο ίδιος λέει πως έχει αφιερώσει τη ζωή του, στο “να δώσω στα ζευγάρια τη δυνατότητα, να εξαφανίσουν το χάσμα του οργασμού και να κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους”.

Όπως ‘μεγάλωναν’ οι δουλειές, επιστρατεύτηκαν και άλλοι άνθρωποι. Οι Beth Sparksfire, αδελφή του εμπνευστή, έγινε υπεύθυνη των events και συνιδρύτρια του Hacienda Studio, της εταιρίες βιντεοπαραγωγών που επικεντρώνονται στη σεξουαλική εκπαίδευση. Το υποκοριστικό της είναι ‘η βασίλισσα του Hacienda’. Έχει πάρει επ ώμου και τις προωθητικές κινήσεις όσων την αφορούν. Προφανώς υπάρχει και τμήμα μάρκετινγκ, όπως υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό και άνθρωποι με συγκεκριμένες γνώσεις που χρειάζεται η επιχείρηση (BDSM, pole dancing, diversity and inclusivity κλπ).

Τον καιρό της πανδημίας που οι χώροι δεν μπορούσαν να υποδεχθούν το λαό τους, οι επιχειρηματίες τους ενοικίασαν, κατά δωμάτιο. Η τιμή ήταν 1.000 δολάρια το μήνα -συν τα έξοδα νερού, ρεύματος κλπ. Αναζητούσαν 15 ενοίκους. Τους βρήκαν. Μη ξεχνάς πως όλα ξεκίνησαν ως live-in κοινότητα (ή polyamorous housing option όπως είχε μεταδώσει το 2014 “μεγαλύτερο online ειδησεογραφικό σόου του κόσμου” με 5.595.320.752 views από το 2005 έως σήμερα και όνομα The Young Turks.

Τι έκαναν όμως, οι πελάτες τους στο lockdown;

Όπως αποκάλυψε έρευνα που έτρεξε το Kinsey Institute, σε συνεργασία με το Cosmopolitan και το Esquire, γίνονταν sex parties μέσω Zoom και συναντήσεις μελών επιχειρήσεων όπως το Hacienda σε Airbnb. Aπό την άνοιξη που εμβολιάστηκαν οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι, επέστρεψαν στη δράση πιο έτοιμοι από ποτέ.

Το 46% των ερωτηθέντων είχε ομολογήσει πως πειραματίζεται περισσότερο με το σεξ, ενώ το 19% δήλωσε ότι είναι πια πιο έτοιμο να κάνει ‘ανοιχτή’ σχέση’. Όταν εμφανίστηκε η μετάλλαξη “Δέλτα” οι Νεοϋορκέζοι δήλωναν απρόθυμοι να ρισκάρουν -με την πιο συνήθη εξαίρεση του κανόνα τους να είναι τα sex parties, των οποίων το κοινό είχε πολλαπλασιαστεί, όπως είχε αυξηθεί κατακόρυφα η διάθεση για δοκιμές.

Προφανώς και όταν χαλάρωσαν οι περιορισμοί, έγιναν οι σχετικές ανανεώσεις στο πρόγραμμα του Hacienda και των άλλων σχετικών επιχειρήσεων, με το Cut να αποκαλύπτει πως από το περασμένο καλοκαίρι τα sex parties είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας τους. Κάποιες ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμών ή αρνητικά τεστ. Άλλες όχι. Όλες απαγορεύουν τη χρήση κινητών στους χώρους τους. Και όλες συμφωνούν πως υπήρξε τεράστια αύξηση ‘ρούκι’ πελατών, από το καλοκαίρι και μετά.

Το Snctm (Sanctum Ltd. Liability Co.) είναι ιδιωτικό club που ιδρύθηκε το 2013 στο Beverly Hills και διοργανώνει sex parties σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Μόσχα και Κίεβο. Aπό το 2019 λειτουργεί ως “ιδιωτική κοινοπραξία μελών της Snctm” και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη.

Διατείνεται πως είναι “το πιο exclusive members only club του κόσμου”. Για να μετέχει κάποιος στις δραστηριότητες του, πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση και αυτή να γίνει αποδεκτή. Το επόμενο event του Snctm είναι προγραμματισμένο για τις 4/12. Έχει τίτλο “LA Masquerade” και υπόσχεται να οδηγήσει τους επισκέπτες σε “ταξίδι των αισθήσεων, για την ερωτική ανακάλυψη. Παραδοθείτε σε μια βραδιά ερωτικής παρακμής, στην ιδιωτικότητα της έπαυλης μας στο LA, όπου τα μέλη και οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν τις πιο εσώτερες φαντασιώσεις τους”.

Τα εισιτήρια κάνουν από 500 έως 800 δολάρια και το dress code είναι σμόκιν και παπιγιόν για τους άνδρες και βραδινό ένδυμα ή εσώρουχα για τις γυναίκες. Σε αυτήν την επιχείρηση, η ετήσια συνδρομή ξεκινά από τα 10.000 δολάρια για τους αδέσμευτους άνδρες. Οι γυναίκες μπορούν να εμφανίζονται δωρεάν -αν εγκριθεί η αίτηση τους- και συνήθως είναι περισσότερες από τους άνδρες, στα events που ενθαρρύνουν και επιτρέπουν το σεξ, σε όλους τους χώρους.

Τα εισιτήρια κάνουν από 500 έως 800 δολάρια και το dress code είναι σμόκιν και παπιγιόν για τους άνδρες και βραδινό ένδυμα ή εσώρουχα για τις γυναίκες.

Οι υπάλληλοι αυτών (σερβιτόροι κλπ) έχουν ως προαπαιτούμενη τη συνδιαλλαγή με τους καλεσμένους. Και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, αλλά και μέλη δήλωσαν στο Cut ότι τους τελευταίους μήνες οι εμπειρίες που είχαν στα sex parties ήταν εξόχως μεταμορφωτικές, χάριν της μεγάλης εισροής νέων προσώπων.

Ένα αξιόλογο ποσοστό είναι γυναίκες που έχουν χωρίσει (από γάμο ή πολυετή σχέση) ή άλλαξαν καριέρα μέσα στην πανδημία. “Για τις σχέσεις και την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας, της εξερεύνησης διαφορετικής καριέρας και διαφορετικού δρόμου στη ζωή, η πανδημία έγινε το breaking point για πολλές γυναίκες εκεί έξω” δήλωσε υπάλληλος της Snctm.

Vip club στη Νέα Υόρκη. Alamy Stock Photo

Θα θες να μάθεις τι υπάρχει, σε επιχείρηση που ασχολείται με sex parties στην Ευρώπη. Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν ουκ ολίγες επιλογές. Η πιο διάσημη εταιρία έχει το όνομα Killing Kittens και λειτουργεί από το 2005. Έχει 180.000 μέλη, σε 12 χώρες. Τη δημιούργησε η Emma Sayle -σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος- και επικεντρώνεται “στη γυναικεία απόλαυση”. Λειτουργεί μέσω αιτήσεων (χρειάζεται φωτογραφία και σύντομο βιογραφικό), ενώ βάσει των κανονισμών λειτουργίας, το πρώτο βήμα το κάνουν οι γυναίκες. Κάνει εργαστήρια και masterclasses επί ειδικών θεμάτων απόλαυσης.

Οι δραστηριότητες της, εν τω μεταξύ εκτείνονται και στη Νέα Υόρκη. Η Killing Kittens εξασφάλισε τον Ιούλιο του 2020 χρήματα της βρετανικής κυβέρνησης, για την ακρίβεια του προγράμματος Future Fund, που προέκυψε για να βοηθήσει startups να αντέξουν την πανδημία. Η CEO της επιχείρησης δήλωσε ότι “ποτέ δεν οραματίστηκα να κοιμάμαι με τον Μπόρις Τζόνσον.

Η εταιρία μας μόλις μπήκε στη ψηφιακή σκηνή και πλέον είμαστε πρωτοπόροι στο ταχύτερα αναπτυσσόμενοι κοινωνικό δίκτυο ενηλίκων του κόσμου”. Η ιστοσελίδα της επιχείρησης είδε αύξηση της τάξεως του 330% στην ‘κυκλοφορία’ της από όταν εμφανίστηκε ο Covid-19 στον πλανήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα