Ιωακειμίδης: Ο κίνδυνος “έκρηξης” στην Ουκρανία και τα τρία σενάρια του Brexit

Ιωακειμίδης: Ο κίνδυνος “έκρηξης” στην Ουκρανία και τα τρία σενάρια του Brexit
Ο καθηγητής, Π.Ιωακειμίδης Eurokinissi

Στον News 24/7 στους 88.6 μίλησε ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης για το ζήτημα της Ουκρανίας και την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τονίζοντας πως τα δύσκολα για την Τερέζα Μέι τώρα αρχίζουν.

“Το πρόβλημα της Ουκρανίας υπάρχει από το 2014 όταν προσαρτήθηκε η Κριμαία και ακόμη δεν έχει λυθεί. Η κατάσταση μπορεί να “εκραγεί” με ένα τυχαίο περιστατικό όπως το χθεσινό” ανέφερε σχετικά με την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Μαύρη Θάλασσα ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στην εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” με τον Αντώνη Φουρλή και τη Στέλλα Γκαντώνα, ζητώντας παράλληλα την ενδυνάμωση της αμυντικής πολιτικής της ΕΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Brexit, λέγοντας πως τώρα αρχίζουν τα προβλήματα και κυρίως εντός του ΗΒ που πρέπει να ψηφίσουν τη συμφωνία. Εκτίμησε ότι εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικό το επόμενο 15ημερο η συμφωνία πιθανώς να καταψηφιστεί.

Μίλησε για τρία σενάρια από δω και μπρος: πρώτον, να πέσει η Μέι και η χώρα να πάει σε εκλογές , δεύτερον, να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα, που είναι εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία και το οποίο θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα υπέρ της παραμονής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρίτον, να υπάρξει αποχώρηση χωρίς συμφωνία, κάτι που εκτιμάται όπως είπε η απολυτή καταστροφή.

Κατά τον ίδιο, καλύτερο σενάριο είναι το δεύτερο δημοψήφισμα, διαφορετικά να ισχύσει η συμφωνία που επετεύχθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα