Συνήγορος Βλαστού: "Δεν κρατήθηκαν όμηροι"

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Μετά το χθεσινό θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού, ο συνήγορος του Παναγιάτη Βλαστού και του Μιχάλη Νικολόπουλου αναφέρει ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι κατά την απόπειρα απόδρασης

Σε μία προσπάθεια να απορρίψει τα περί απόδειξης για όσμωση μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορουμένων για τρομοκρατία, ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού και του Μιχάλη Νικολόπουλου , Φραγκίσκος Ραγκούσης, επισήμανε ότι στόχος του βαρυποινίτη και των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ήταν η απόδραση, αλλά ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, υποστήριξε ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι και πως κανένας δεν κινδύνεψε κατά τη διάρκεια των γεγονότων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ορισμένοι, σημείωσε, εγκλωβίστηκαν στον χώρο όταν οι κρατούμενοι έκλεισαν την πόρτα, βλέποντας ότι απόπειρά τους απέτυχε και ότι απ' έξω υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κρατούμενοι, όπως ανέφερε, προσπάθησαν να διασφαλίσουν την παράδοσή τους από τη στιγμή που η απόπειρα απόδρασής τους απέτυχε , σημειώνοντας πως ο Παναγιώτης Βλαστός, που οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, δήλωσε ότι επιθυμεί να παραδοθεί και να μεταβεί στις φυλακές ο δικηγόρος του.

Σε ό,τι αφορά την παράδοση λίστας με αιτήματα, σημείωσε ότι ήταν μια κίνηση ανεξάρτητη, προκειμένου να καταδειχθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Επισήμανε, τέλος, πως καθένας από τους κρατουμένους είχε τους δικούς του λόγους να θέλει να αποδράσει και ειδικότερα για τον Παναγιώτη Βλαστό ανέφερε πως έχει απογοητευθεί και δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχει δικαστεί γι' αυτά που έχει κάνει, αλλά για όσα θέλουν να του φορτώσουν.

Όθωνας: Αποδείχθηκε η σχέση ποινικών - τρομοκρατών

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμά ότι η συνεργασία τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" με τον Παναγιώτη Βλαστό προσέφερε την ισχυρότερη ένδειξη για τα περίφημα "συγκοινωνούντα δοχεία" μεταξύ τρομοκρατίας και κοινού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ανέφερε ότι η κοινή απόπειρα απόδρασης αποδεικνύει την όσμωση μεταξύ των δύο χώρων.

Περιέγραψε το χθεσινό θρίλερ ως προϊόν μίας "αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης", απορρίπτοντας έτσι την εκδοχή ότι η επιχείρηση στήθηκε με απώτερο σκοπό να δημοσιοποιηθούν αιτήματα των κρατουμένων για τις συνθήκες κράτησής τους.

Όσον αφορά στο όπλο που βρέθηκε στα χέρια του Παναγιώτη Βλαστού παρέπεμψε στην έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού

SHARE:

24Media Network