Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν αξέχαστο το ταξίδι σου στη μυθική Ιορδανία

Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν αξέχαστο το ταξίδι σου στη μυθική Ιορδανία
UNSPLASH

Οι ειδικοί του Signature Travel μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές για εκείνους που έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους στην Ιορδανία.

Ταξίδι ζωής, προορισμός που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει στην ατζέντα της ζωής του. Η χώρα της Ιορδανίας, είναι μια αποκάλυψη για όλες τις αισθήσεις. Τα μάτια δεν χορταίνουν να κοιτούν, η καρδιά δεν σταματά να χτυπά, ο νους δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την εμπειρία.

Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που έχει προγραμματίσει τις διακοπές του στη μυθική αυτή χώρα; Το αγαπημένο σας ταξιδιωτικό γραφείο Signature Travel, που οργανώνει τα πιο άρτια εκδρομικά ταξίδια και στην Ιορδανία, επιστρατεύει τους ειδικούς του, που με τη γνώση, την αγάπη και την εμπειρία τους, μοιράζονται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές.

Αμμάν

Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, ζουν πάνω από τους μισούς κατοίκους της χώρας.

UNSPLASH


Εκτός από τα κλασικά αξιοθέατα της Ακρόπολης με τον Ναό του Ηρακλή, το Ρωμαϊκό θέατρο, κ.α. εξερευνήστε το ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Αγοράστε αρώματα, ρούχα, μπαχαρικά και κοσμήματα. Στους Ιορδανούς αρέσουν τα παζάρια και είναι μια ευκαιρία να εξασκήσετε το ταλέντο σας στη διαπραγμάτευση. Επισκεφτείτε τα καφέ που συχνάζουν οι ντόπιοι, για να πιείτε τσάι ή αρωματικό καφέ με κάρδαμο και γιατί όχι να καπνίσετε ναργιλέ.

UNSPLASH

Γέρασα

Στην αποκαλούμενη «Πομπηϊα της Ανατολής», κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες.

UNSPLASH

Ξεναγηθείτε στο νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και στις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά.

Μάνταμπα

Γνωρίστε και μυηθείτε στην μοναδική τέχνη του ψηφιδωτού. Στη Μάνταμπα, πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της θα βρείτε εργαστήρια και θα παρακολουθήσετε ζωντανά την δημιουργία αυτών των έργων τέχνης.

UNSPLASH

Αγοράστε μικρά αντικείμενα κάθε είδους, φτιαγμένα με ψηφιδωτά και παζαρέψτε και αγοράστε όμορφα πλουμιστά υφάσματα και ρούχα από τα τοπικά καταστήματα.

Όρος Νέμπο

Αντικρίστε τη Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή από το όρος Νέμπο, καθώς απλώνεται μπροστά σας η κοιλάδα του Ιορδάνη και η Νεκρά Θάλασσα.

UNSPLASH


Αποτυπώστε με τα μάτια και τη φωτογραφική σας μηχανή, αυτό το ιστορικό, απόκοσμο σημείο.

Πέτρα

Αυτό το παγκόσμιο αξιοθέατο θα σας καταπλήξει με την επιβλητικότητα και την ιστορία του. Φορέστε άνετα παπούτσια και κατεβείτε αργά το φιδωτό φαράγγι που καταλήγει στο κύριο αξιοθέατο της Πέτρας, γνωστό και ως θησαυροφυλάκιο.

UNSPLASH


Θαυμάστε τους σχηματισμούς των βράχων, τα χρώματα και σκαρφαλώστε με προσοχή σε ένα ψηλό σημείο, με τη θέα από ψηλά να σας αποζημιώνει για αυτό το θαύμα θεών και ανθρώπων. Περπατήστε μέχρι τη μικρή πέτρα που θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Εξερευνήστε εντυπωσιακά κτίρια, αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές και φανταστείτε τη ζωή σε αυτή την πολιτεία κάποτε.

Η μυθική έρημος

Πριν επισκεφτείτε τη μαγευτική έρημο της Ιορδανίας, δείτε ξανά την θρυλική ταινία του Λορενς της Αραβίας. Όταν θα αντικρίσετε πια αυτό το τοπίο, θα νιώσετε πρωταγωνιστής!

UNSPLASH

Στο Ουάντι Ραμ, στην κόκκινη έρημο, με το ασύλληπτο σεληνιακό τοπίο, θα ζήσετε την εμπειρία της ζωής σας. Αφεθείτε στην αύρα της ερήμου, γνωρίστε τους αυθεντικούς ανθρώπους της, τους βεδουίνους που ζουν εκεί. Κάντε μια μεγάλη βόλτα με καμήλα και το βράδυ, αφού φορέσετε ζεστά ρούχα, ξαπλώστε στην άμμο και απολαύστε τον πιο έναστρο ουρανό που έχετε δει στη ζωή σας.

Νεκρά Θάλασσα

Η εμπειρία τη Νεκρά Θάλασσα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλη. Σχεδόν 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα νιώσετε μια ιδιαίτερη συνθήκη.

UNSPLASH

Η υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού στο νερό δεν επιτρέπει σε κανέναν οργανισμό να επιζήσει, όμως αυτό το νερό, είναι τόσο ευεργετικό για το σώμα. Κολυμπήσετε και νιώστε στο δέρμα σας τις ιαματικές ιδιότητες, απλώστε στο σώμα σας την μαύρη ευεργετική λάσπη, που θα το κάνει πιο απαλό. Μετά οπωσδήποτε χαλαρώστε κάνοντας χαμάμ στο ξενοδοχείο σας.

  • Signature Travel
  • Μητροπόλεως 26 – 28 (1ος Όροφος), Σύνταγμα Αθήνα
  • Τηλ. 210-3232421, 3245620, 3233440
  • Website & online κρατήσεις: www.signature.gr
  • Email: [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα