Porto Valitsa & Sea of Tastes: Υπάρχει υψηλή αίσθηση φιλοξενίας και γαστρονομίας!

Porto Valitsa & Sea of Tastes: Υπάρχει υψηλή αίσθηση φιλοξενίας και γαστρονομίας!

Στην μύτη του πρώτου ποδιού, της Χαλκιδικής, υπάρχει υψηλή αίσθηση φιλοξενίας και γαστρονομίας και μοναδικό comfort snack!

Υπάρχουν μέρη και κουζίνες ανά την Ελλάδα, που διεκδικούν τον τίτλο αυτής που «επεκτείνει τον γευστικό ορίζοντα του κοινού της». Και ενδεχομένως, όχι άδικα. Σίγουρα λοιπόν, πρέπει να τα επισκεφτείς και να τα δοκιμάσεις για να μας καταλάβεις!

Λίγο πριν ο Τορωναίος συναντήσει την ανοιχτωσιά του Αιγαίου, μια από τις τελευταίες αυθεντικές γωνιές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής κάνει τη δική της αντίσταση στο γαστρονομικό τετριμμένο σε γαλαζοπράσινο φόντο.

Το Porto Valitsa και το εστιατόριο του Sea Of Tastes, είναι ένα διαφορετικό σημείο με ισχυρή άποψη για την φιλοξενία και την γαστρονομία.

Ένας προορισμός, που αποτελεί από μόνος του, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο φιλοξενίας εδώ και 30 περίπου χρόνια, χάρη στους ανθρώπους του και το ασίγαστο πάθος τους όλα αυτά τα χρόνια για το ξεχωριστό και το αξιομνημόνευτο.

Γιατί πώς αλλιώς να κάνεις τον επισκέπτη σου ν΄αγνοήσει τις Σειρήνες που θ΄αντικρύσει διάσπαρτες σε όλο το μήκος του πρώτου ποδιού, ερχόμενος σε σένα;

Ο δεκάλογος του Porto Valitsa τα λέει όλα!

Και ναι, «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Το χιλιοειπωμένο όμως αποκτάει άλλον τόνο και χροιά μόλις πιάσεις στα χέρια σου τα μενού του Sea Of Tastes. Τα μισά και πλέον από τα υλικά του είναι οργανικά, ενώ αρκετά απ’ αυτά διανύουν μικρότερη απόσταση από τα μποστάνια ως την κουζίνα, από αυτή που θα κάνεις από το τραπέζι σου ως τη θάλασσα.

Hint: Είναι βήματα που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών σου.

Όσο για τις συνταγές;

Ένα αντάμωμα της ελληνικής κουλτούρας, με πρωτοτυπία, σεβασμό και φαντασία, πάνω από τηγάνια, κατσαρόλες και φιλόξενες γάστρες.

Πάντα με παραδοσιακές τεχνικές και μεθόδους!

Hint 2: σκέψου ένα χταπόδι, που εσύ θα το φας σε 10 λεπτά, χρειάζονται πάνω από 10 ώρες προεργασία και 6 διαφορετικές υπό-συνταγές για να παρουσιαστεί μπροστά σου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο head chef Θάνος Παπαδόπουλος με το δεξί του χέρι Θάνο Μιρμίγκο, δεν δημιουργούν απλά πιάτα με βάση τις τρέχουσες τάσεις ή τις ισχύουσες νόρμες.

Βλέπουν τριγύρω τους υλικά φρέσκα και της εποχής τους, μαζεύουν ότι έχουν στα μποστάνια τους, τα γνωρίζουν μεταξύ τους, τα κάνουν φίλους καρδιακούς και μεταφέρουν σε κάθε μπουκιά τον ενθουσιασμό που φέρνει αυτό το αντάμωμα. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που δοκίμασες χειροποίητο ραβιόλι γαρίδας με κακαβιά ; (spoiler alert: δεν είναι το μόνο menu item που θα ξεχωρίσεις…)

Hint 3: πολύ νέα παιδιά, που στο backstage τους, έχουν για υποστήριξη πολύ μεγάλες δυνάμεις εκ των Αθηνών!

Όταν σκανάρεις, το barcode για να μπεις στο μενού, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις ένα κότσι από αρνί συνοδεία από έναν vegetarian μουσακά!

Επίσης αν αγαπάς τις ελληνικές γεύσεις, θυμήσου την σαλάτα από μαριναρισμένα ντοματίνια σε ελαιόλαδο και βασιλικό, μαζί με ταραμά και σαρδέλα και ένα μπενιέ από καπνιστό ψάρι!


Must eat μια αθηναϊκή σαλάτα, με κλεφτή ματιά από προηγούμενες και επόμενες γαστρονομικές γενιές!

Επιπλέον, η ίδια ομάδα εξυπηρετεί το comfort snack στο bar του Porto Valitsa και κάντε ένα κόπο να δοκιμάσετε ένα steak sandwich! Θα με θυμηθείτε!

Το bar του Porto Valitsa, είναι ένας προορισμός, που θα δεις Σύμβολο του απλού και ανέμελου. Της ξεγνοιασιάς και της ελευθερίας, της τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στο κλασικό και το πρωτοποριακό.

Μια άλλη άποψη ζωής, η απόλαυση, η αίσθηση του τέλειου σε συνοδεύουν τις ώρες της περιπλάνησής σου στο χώρο.
… ααα και στην εποχή μας ορισμένες λέξεις χάνουν την ουσία τους, στο Porto Valitsa οι έννοιες “άνεση” και “ποιότητα” ξαναβρίσκονται σαν δυναμικές παρουσίες. “Ανακαλύψτε την ουσία” λοιπόν θα μπορούσε να ειναι ένα σλόγκαν του Porto Valitsa.

Η δύναμη της φύσης γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες μας.

Το Sea Of Tastes και το Porto Valitsa είναι και θα είναι άνθρωποί του, που θα το κάνουν μοναδικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η ομάδα πάντα επιστρέφει στον τόπο του <<εγκλήματος>> . Ο Ιορδάνης ο Μουρατίδης, είναι ξανά εκεί για να δώσει τον ρυθμό τους, όπως και ο γνωστός Τσίτσος Βασιλούδης.

Από το «καλωσήρθατε» (μπορεί να φας σε μια μπουκιά, μια χωριάτικη σαλάτα…welcome μας είπαν) και τη δική τους, σχεδόν λυρική περιγραφή του μενού, μέχρι την πρόταση για ένα επιδόρπιο ποτό, όλες και όλοι είναι κομμάτι της εμπειρίας του Porto Valitsa & Sea of Tastes. Που δεν χρειάζεται καν την αλμύρα του μαγευτικού σε αποχρώσεις κόλπου που απλώνεται μπροστά σου για να σου ανοίξει την όρεξη…

*εάν θέλεις να καταφέρεις να ζήσεις την εμπειρία, φρόντισε να το επισκεφτείς

www.seaoftastes.com

www.portovalitsa.gr

Photo Credits: Γιάννης Τόμτσης – Seayousoon.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα