5 apps για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου

5 apps για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου
Κύβος του Ρούμπικ unsplash

Οι εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσεις στο κινητό σου, για να κρατήσεις το μυαλό σου ‘κοφτερό’ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Μπορεί η δεύτερη καραντίνα να μας έκλεισε ξανά μέσα στο σπίτι, στερώντας μας τη δυνατότητα να είμαστε μαζί με φίλους ή να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, ωστόσο αν το δεις διαφορετικά, αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για αυτοβελτίωση.

Μια ευκαιρία, την οποία αν εκμεταλλευτείς σωστά, θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη καλύτερος όταν βγούμε από αυτή την κατάσταση. Είτε σωματικά, είτε πνευματικά. Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη εκδοχή. Αυτή της εκπαίδευσης του μυαλού σου.

Ξέρεις, δεν χρειάζεται να φτάσεις μακριά (δεν μπορείς άλλωστε τώρα) ή να πληρώσεις αδρά για να το κάνεις αυτό. Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου και οι οποίες θα κρατήσουν σε εγρήγορση το μυαλό σου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το Oneman.gr διάλεξε πέντε εφαρμογές. Σειρά σου τώρα να επιλέξεις αυτή ή αυτές που θα κατεβάσεις στο smartphone σου.

Fit Brains Trainer

Αυτό το app διαθέτει 10 ομάδες παιχνιδιών, οι οποίες θέτουν σε λειτουργία διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου σου και βελτιώνουν τη μνήμη, καθώς και τη συγκέντρωση. Απαιτεί από το χρήστη να ολοκληρώνει μια συγκεκριμένη εργασία από κάθε κατηγορία σε καθημερινή βάση και η εφαρμογή παρακολουθεί την πρόοδο με ένα χρωματικό κωδικοποιημένο γράφημα.

CogniFit Brain Fitness

Αναπτύχθηκε με τη βοήθεια νευροεπιστημόνων κι αυτό τα λέει όλα. Αυτή η διασκεδαστική εφαρμογή βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες ενός ατόμου, όπως τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Μάλιστα, η πρόοδος που έχει σημειώσει ο χρήστης σε μια χρονική περίοδο μπορεί να παρακολουθηθεί. Παράλληλα, μπορείς να καλέσεις και φίλους σου και να παίξετε ο ένας κόντρα στον άλλο, αλλά και να διαλέξεις το επίπεδο της δυσκολίας.

Happify

Εάν τίποτα άλλο δεν σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή, αυτή η εφαρμογή ίσως το καταφέρει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι δημιουργοί της, δίνοντάς της το όνομα ‘Happify’. Αυτή η εφαρμογή είναι γεμάτη με κουίζ και ερωτήσεις, οι οποίες θέλουν να κάνουν τον εγκέφαλό σου να αρχίσει να σκέφτεται πιο θετικά.

Clockwork Brain

Θα λατρέψεις το μικρό χρυσό ρομπότ, που εμφανίζεται κάθε φορά στην οθόνη σου για να εξηγήσει το επόμενο παιχνίδι. Η εμφάνιση και η αίσθηση του συγκεκριμένου app θυμίζει ένα παλιό εργαστήριο και θέλει να βάλει το μυαλό σου να δουλέψει, λύνοντας γρίφους.

Lumosity

Ίσως το καλύτερο από όλα τα παραπάνω. Αυτή η εφαρμογή αποτελείται από παιχνίδια που εστιάζουν στη βελτίωση της μνήμης σου, της ικανότητας σου στην επίλυση προβλημάτων, της προσοχής και της σκέψης σου. Υπάρχουν τρία παιχνίδια σε κάθε επίπεδο. Ο μόνος σου αντίπαλος είναι ο χρόνος που μετράει κάθε φορά αντίστροφα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα