ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

AI, Artificial Intelligence

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι κίνδυνοι μαζικής παρακολούθησης και η κατάσταση στην Ευρώπη

Η ΕΕ να καθορίσει τα παγκόσμια πρότυπα για την τεχνητή νοημοσύνη ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ΕΚ ενέκρινε τις τελικές συστάσεις της ειδικής επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη στην ψηφιακή εποχή (AIDA).

Νεαρά κορίτσια και αγόρια με τα κινητά τους τηλέφωνα

Ψηφιακές πλατφόρμες: Συμφωνία - σταθμός για πρόσβαση στους αλγορίθμους και έλεγχο διαφημίσεων

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ θα καθορίσει τα πρότυπα για έναν ασφαλέστερο και πιο ανοικτό ψηφιακό χώρο για τους χρήστες, αλλά και για ισότιμους όρους ανταγωνισμού για τις εταιρείες για τα επόμενα έτη.

Instagram

Το Instagram καλεί τους χρήστες να σταματήσουν να ανεβάζουν βίντεο από το TikTok

Στο πλαίσιο προώθησης αυθεντικού περιεχομένου το instagram καλεί τους χρήστες του να σταματήσουν να αναδημοσιεύουν στην πλατφόρμα βίντεο από το TikTok. Θα μειώνει την απήχηση των δημοσιεύσεών τους.

Γνωρίστε το Sonos Roam, το εξαιρετικά φορητό έξυπνο ηχείο που σας επιτρέπει να μεταφέρετε την εμπειρία Sonos παντού

Γνωρίστε το Sonos Roam, το εξαιρετικά φορητό έξυπνο ηχείο που σας επιτρέπει να μεταφέρετε την εμπειρία Sonos παντού

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πιο έξυπνο και ευέλικτο ηχείο της Sonos παράγει απίστευτο ήχο για το μέγεθός του. Με ευκολία εγκατάστασης και χειρισμού, συνδυάζει την πρωτοποριακή καινοτομία με έναν ελαφρύ και ανθεκτικό σχεδιασμό υψηλής ποιότητας.

Φορτιστές κινητών

Έρχεται κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές κινητών - Το χρονοδιάγραμμα

Ένα βήμα πιο κοντά στον κοινό φορτιστή για όλες τις συσκευές για τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε για πρώτη φορά το θέμα πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Ζητούν χρόνο οι εταιρείες.

Tο A380 της Airbus που δοκίμασε πτήση με 100% μαγειρικό λάδι

Θηριώδες αεροσκάφος της Airbus πέταξε με 100% μαγειρικό λάδι

Δύο δοκιμαστικές πτήσεις τροφοδοτούμενες εξ ολοκλήρου από μαγειρικό λάδι και απόβλητα λίπη πραγματοποίησε το μεγαθήριο A380 της Airbus, στο πλαίσιο του στόχου των μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Instagram

Instagram: Ανοίγει η δυνατότητα tagging προϊόντων με παροχή προμήθειας για όλους τους χρήστες

Πλέον κάθε χρήστης του Instagram θα έχει τη δυνατότητα να επισημαίνει προϊόντα στις αναρτήσεις του καθώς και να κρατάει προμήθεια για κάθε αγορά που γίνεται μέσω του συγκεκριμένου tag.

Netflix

Netflix: Δοκιμές για να ξεφύγει από το password sharing

Η Netflix ξεκινά δοκιμές σε τρεις χώρες (Χιλή, Περού και Κόστα Ρίκα) για τη δυνατότητα προσθήκης νέου χρήστη στο κύριο πακέτο με ένα πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με την κανονική συνδρομή.

Youtube

Youtube: Μπλοκάρει τα κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ

Το YouTube μπλοκάρει παγκοσμίως την πρόσβαση σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο των γενικευμένων κυρώσεων που επιβάλλονται στη χώρα.

Youtube

Youtube: "Παγώνει" τη δυνατότητα παραγωγής εσόδων για ρωσικά κανάλια

Το YouTube μπλόκαρε ρωσικά κανάλια, μεταξύ αυτών και του δημοφιλούς "RT" από την παραγωγή εσόδων μέσω της πλατφόρμας στο πλαίσιο των κυρώσεων που υφίσταται η χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες με το «Gov 5.0 Hackathon»

Καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες με το «Gov 5.0 Hackathon»

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Μαραθώνιοι Καινοτομίας, γνωστοί και ως «Hackathons», δεν είναι μεταξύ των δράσεων που συνδυάζει κανείς με τη δημόσια διοίκηση. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, η δημόσια διοίκηση έχει αλλάξει ριζικά το «ψηφιακό» της πρόσωπο.