ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

Η ΕΕ βάζει τέλος στο παράνομο stream αγώνων

Η ΕΕ βάζει τέλος στο παράνομο stream αγώνων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να λάβει μέτρα για το μπλοκάρισμα των σελίδων που αναμεταδίδουν αγώνες παράνομα, κερδοσκοπώντας από διαφημίσεις ή από την καταβολή συνδρομών. Οι περιπτώσεις υπό εξαίρεση.

Κονσόλα PlayStation 5

PlayStation 5: Διαθέσιμο το μεγάλο update που φέρνει υποστήριξη εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου

Με το νέο update οι gamers θα μπορούν να μεταφέρουν τα βίντεο παιχνίδια τους στον εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο του PlayStation 5, αλλά δεν θα μπορούν να τα παίζουν απευθείας από εκεί.

Ο Ίλον Μασκ δεν σταματάει να εκπλήσσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla.

Οδηγοί Tesla ανακάλυψαν τη κρυμμένη φωνητική εντολή 'open butthole'

Από το 2017 ο Ίλον Μασκ έχει προσφέρει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla 'Πασχαλινά Αυγά', δηλαδή έναν άγνωστο αριθμό λειτουργιών λογισμικού που ακόμα ανακαλύπτουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων.

Τι είναι ο εξωσκελετός και γιατί σύντομα θα είναι περιζήτητος

Τι είναι ο εξωσκελετός και γιατί σύντομα θα είναι περιζήτητος

Αντοχή υπερ-αθλητών, τρομακτική δύναμη, πλήρης προστασία από τους τραυματισμούς: αυτά είναι τα άμεσα ωφέλη της χρήσης ρομποτικών εξωσκελετών, που σύντομα θα αλλάξουν την καθημερινότητα πολλών εργαζομένων.

Το μεγαλύτερο λανσάρισμα κινητών Nokia μέχρι σήμερα παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων

Το μεγαλύτερο λανσάρισμα κινητών Nokia μέχρι σήμερα παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Φιλανδική εταιρεία κινητών τηλεφώνων, HMD Global, παρουσιάζει στην Ελλάδα 2 διαφορετικές σειρές με 4 νέα κινητά τηλέφωνα και παροτρύνει τους καταναλωτές να κρατήσουν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Το logo της νοτιοκορεάτικης εταιρείας LG

Η LG θα αποσυρθεί από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας

Η νοτιοκορεάτικη LG θα γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί από το πεδίο της κινητής τηλεφωνίας. Θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών.

Το στιγμιότυπο είναι από τον Οκτώβριο του 2020, με στρατιώτη να φορά το σύστημα αυξανόμενης όρασης (visual augmentation) του στρατού. Το AR headset της Microsoft θα παρέχει πολλές περισσότερες 'υπηρεσίες' "με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας και τη λήψη των καλύτερων δυνατών αποφάσεων".

Τι έφτιαξε η Microsoft που κέρδισε τον Αμερικανικό Στρατό και 22 δισ. δολάρια

Ολογράμματα, apps και ελευθερία από καλώδια. Τι έκανε ξεχωριστή την πρόταση της Microsoft για την ανανέωση των headsets του αμερικανικού στρατού και πήρε το συμβόλαιο των σχεδόν 22.000.000.000 δολαρίων.

H 31η του Μάρτη είναι η ημέρα που ο πλανήτης θυμάται τη σημασία της αντιγραφής των αρχείων και των δεδομένων όσων διαθέτουν ψηφιακό αποτύπωμα -δηλαδή, του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων της γης.

Σήμερα γιορτάζουν τα backup -και δεν είναι ψέμα

Η 31η του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων. Από το 2011. Παρ' όλα αυτά πέρυσι το 30% των χρηστών δεν είχαν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους, ενώ χάνονται (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) 113 κινητά τηλέφωνα, κάθε λεπτό.

BAFTA 2021: Παιχνίδι της χρονιάς το "Hades" αλλά το κοινό ψήφισε "The Last of Us Part 2"

BAFTA 2021: Παιχνίδι της χρονιάς το "Hades" αλλά το κοινό ψήφισε "The Last of Us Part 2"

Μεγάλοι νικητές στα Bafta 2021 ανακηρύχθηκαν τα "The Last of Us Part 2" και "Hades", με το πρώτο να κερδίζει το βραβείο του παιχνιδιού της χρονιάς από τις ψήφους του κοινού, ενώ το δεύτερο αναδείχτηκε κορυφαίο παιχνίδι από την κριτική επιτροπή.

To πλυντήριο πιάτων χρειάζεται τα hacks του, για να μπορεί να είναι απόλυτα αποτελεσματικό.

TikTok: Το hack για το πλυντήριο πιάτων που έγινε viral

Στο TikTok υπάρχουν πολλά κατά περιόδους trends, αλλά και κάποια που 'τρέχουν' σε βάθος χρόνου. Ένα είναι το #lifehacks. Η τελευταία συμβουλή που ξετρέλανε τους χρήστες έχει να κάνει με το πλυντήριο πιάτων. Τι εμπνεύστηκε η Jasmine για όλους μας.

H εφαρμογή που λέει πως κάνει update, 'μπαίνει' στο κινητό σας και 'κλέβει' ό,τι υπάρχει σε αυτό.

Η επικίνδυνη εφαρμογή στα Android που 'κλέβει' τα δεδομένα σας

Εταιρία ασφαλείας κινητών τηλεφώνων εντόπισε app στα Android που λέει πως κάνει update, αλλά αν το 'κατεβάσετε' δίνετε πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει μέσα στη συσκευή σας. "Είναι το πιο εκλεπτυσμένο κακόβουλο λογισμικό που έχουμε δει έως σήμερα".

Stretch: Το ρομπότ που θα αντικαταστήσει τους αποθηκάριους

Stretch: Το ρομπότ που θα αντικαταστήσει τους αποθηκάριους

Η αμερικάνικη εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics αποκάλυψε ένα νέο ρομπότ, το οποίο μπορεί να εκτελεί άψογα μια πολύ συγκεκριμένη εργασία: την μετακίνηση κιβωτίων οποιουδήποτε βάρους και διάστασεων μέσα σε μια αποθήκη.

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Πώς η Cisco έγινε μονοπώλιο στην Οτάβα του Καναδά για να ανεβάζει συνεχώς τις τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών της. Πώς "αυτοπαγιδεύθηκε" το υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα