Χωρίς YouTube Rewind μετά από 10 χρόνια, γιατί “το 2020 είναι διαφορετικό”

Χωρίς YouTube Rewind μετά από 10 χρόνια, γιατί “το 2020 είναι διαφορετικό”
shutterstock

"Το 2020 ήταν διαφορετικό. Και δεν είναι σωστό να φερθούμε σαν να μην ήταν. Κάνουμε ένα διάλειμμα από το Rewind φέτος" γράφει το YouTube σε ανακοίνωσή του.

Μετά από μια δεκαετία δημιουργίας και δημοσίευσης των ετήσιων εορταστικών videos – ανασκοπήσεων YouTube Rewind, η εταιρεία αποφάσισε φέτος να μη συνεχίσει την αμφιλεγόμενη ιντερνετική παράδοση, αναγνωρίζοντας ότι το 2020 υπήρξε μία πολύ διαφορετική χρονία για ολόκληρο τον πλανήτη.

Είτε πρόκειται για το γεγονός ότι εκδίδεται από μια εταιρεία που οι δημιουργοί περιεχομένου ισχυρίζονται ότι τους λογοκρίνει άδικα τα βίντεό τους, είτε επειδή το YouTube Rewind, είναι κατά γενική ομολογία συνήθως άβολο θέαμα, η κριτική στο ετήσιο YouTube Rewind είναι μια ιντερνετική παράδοση των διακοπών.

Φέτος, το YouTube ακύρωσε εντελώς το Rewind. Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει το Rewind επειδή “δεν αισθάνεται σωστό να συνεχίσει” σαν το 2020 να μην υπήρξε μια πρωτοφανής χρονιά καταστροφών.

“Είτε το λατρεύετε – είτε θυμάστε μόνο το 2018 – Το Rewind επρόκειτο πάντα να σας γιορτάζει. Αλλά το 2020 ήταν διαφορετικό”, αναφέρει η δήλωση του YouTube. “Και δεν είναι σωστό να συνεχίσουμε σαν να μην ήταν. Έτσι, κάνουμε ένα διάλειμμα από το Rewind φέτος.”

Το YouTube δεν ανέφερε εάν θα επαναλάβει το Rewind τον επόμενο χρόνο.

“Γνωρίζουμε ότι τόσο μεγάλο μέρος του καλού που συνέβη το 2020 δημιουργήθηκε από όλους εσάς”, συνεχίζει η δήλωση. “Βρήκατε τρόπους να ανασηκώσετε τους ανθρώπους, να τους κάνετε να γελάσουν. Κάνατε μια σκληρή χρονιά πραγματικά καλύτερη.”

Ενώ ορισμένοι δημιουργοί υποσχέθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους εκδόσεις του Rewind φέτος στη θέση του YouTube, άλλοι απλά χάρηκαν που ακυρώθηκε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα