Εφαρμογή προσφέρει χρήματα σε Αμερικανούς για να καταγράφουν εγκλήματα στο δρόμο

Εφαρμογή προσφέρει χρήματα σε Αμερικανούς για να καταγράφουν εγκλήματα στο δρόμο
Shutterstock

Η εφαρμογή "Citizen", υπόσχεται να παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με εγκλήματα και περιστατικά δημόσιας ασφάλειας. Το ποσό που δίνει σε χρήστες που θα εργάζονται για τη κάλυψη των γεγονότων.

Η Αμερικάνικη εφαρμογή παρακολούθησης εγκληματικών ενεργειών που ονομάζεται “Citizen”, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε μεγάλες πόλεις, πληρώνει τους χρήστες της 25 δολάρια ανά ώρα, για να μεταδίδουν σε ζωντανή ροή σκηνές και περιστατικά από εγκλήματα, τροχαία ατυχήματα και πυρκαγιές, στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, ενημερώνει ποιος θα είναι ο ρόλος αυτών που θα “δημιουργούν ζωντανό περιεχόμενο για να μεταδώσουν το τι ακριβώς συμβαίνει στη πόλη σε πραγματικό χρόνο”.

Βέβαια η προαναφερθείσα ανάρτηση θέσεων εργασίας, δεν περιέχει στις πληροφορίες της το ότι πρόκειται για την εφαρμογή “Citizen” αλλά εκπρόσωπος της εφαρμογής επιβεβαίωσε στη Daily Mail, ότι πράγματι για αγγελία της.

Το “Citizen” δημιουργήθηκε για να μοντελοποιήσει “υπεύθυνες πρακτικές σε καταστάσεις που εκδηλώνονται σε πραγματικό χρόνο και έχει αποστολή να κάνει τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος” δήλωσε εκπρόσωπος της εφαρμογής.

“Οι ειδήσεις από τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης προέρχονται σχεδόν καθημερινά από βίντεο πολιτών, όπως επιβεβαιώνεται από τις αναφορές τους”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων η αγγελία αναφέρει στα χαρακτηριστικά της θέσης, την γρήγορη ανταπόκριση στον εντοπισμό περιστατικών που έχουν αξία, καθώς και ότι τις ημέρες που θα εργάζονται θα πρέπει να βρίσκονται προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κλήση σε περιστατικό, σημειώνει η δημοσίευση.

“Η εφαρμογή δεν θα σας ζητήσει ποτέ να μεταβείτε σε εξαιρετικά επικίνδυνη τοποθεσία, συνεχίζει να λέει η δημοσίευση.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία της εφαρμογής είχε σκεφτεί να δημιουργήσει και μια ομάδα ασφαλείας οι οποίοι θα είχαν ως αποστολή να μεταβαίνουν στα σημεία που θα υπήρχε κίνδυνος, πρόσφατα όμως η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Τον Μάιο, το Citizen ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες και είπε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει παρόμοια υπηρεσία ασφαλείας αλλού, σύμφωνα με το CBS News.

Ένα μυστηριώδες περιπολικό όχημα με την επωνυμία Citizen κυκλοφορούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες, με το σήμα της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας “Los Angeles Professional Security” (LAPS).

“Ήταν μια δοκιμή 30 ημερών που έχει πλέον ολοκληρωθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος του Citizen στο CBS. “Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε τη δική μας ιδιωτική δύναμη ασφαλείας, ούτε σε συνεργασία με τη LAPS”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα