Facebook: Μπλόκο στα fake news σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού

Facebook: Μπλόκο στα fake news σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού
Shutterstock

Ψευδείς ισχυρισμοί για παρενέργειες, μικροτσίπ και συστατικά του εμβολίου θα μπλοκάρονται στο εξής από το Facebook, που θέλει να αποτρέψει την παραπληροφόρηση.

Αλλαγή πλεύσης στην πολιτική του Facebook και στη στάση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην λογοκρίνει ούτε και να διακρίνει ποιες απόψεις είναι αληθείς και ποιες όχι (για την οποία βέβαια κατά καιρούς έχει επικριθεί).

Εδώ, βέβαια, μιλάμε για ένα ζήτημα παγκόσμιου ενδιαφέροντας που αφορά στη μάχη της ανθρωπότητας με την πανδημία και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο γι’ αυτή, καθώς το εμβόλιο του κορονοϊού βρίσκεται προ των πυλών.

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, η εταιρεία αποφάσισε να μπλοκάρει τις ψευδείς ειδήσεις που αφορούν το εμβόλιο και που έχουν στόχο να το αμφισβητήσουν, να το δυσφημίσουν και να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γύρω από αυτό. Αυτή η πολιτική θα αφορά και στις αναρτήσεις του Facebook, αλλά και σε αυτές του Instagram, που θα μπλοκάρουν τα fake news και όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς. Μάλιστα, μεταξύ αυτών, με συνοπτικές διαδικασίες θα “κόβονται” και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με… μικροτσίπ και άλλα μέσα παρακολούθησης ασθενών, πράγμα που η εταιρεία κατέστησε σαφές μέσω της ανακοίνωσής της, ξεκαθαρίζοντας πως θα μπλοκάρει “ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια, τα συστατικά, τις παρενέργειες και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου”.

Ο Ζούκερμπεργκ δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού και την αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων, πράγμα που έχει γνωστοποιήσει και στον δρ. Φάουτσι, τον οποίο μάλιστα είχε και καλεσμένο πριν από μερικές ημέρες στο Facebook.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα