Finalysis: To έξυπνο και αυτοματοποιημένο λογισμικό που βοηθάει λογιστές και οικονομικούς συμβούλους

Finalysis: To έξυπνο και αυτοματοποιημένο λογισμικό που βοηθάει λογιστές και οικονομικούς συμβούλους

Finalysis: To έξυπνο και αυτοματοποιημένο λογισμικό που βοηθάει λογιστές και οικονομικούς συμβούλους να βελτιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων - πελατών τους

Ο Γιάννης Αντσακλής, Executive VP of the Board of Directors, P.Kostopoulos Sons SA & Partner Finalysis, μίλησε για το πώς προέκυψε η ιδέα της Finalysis, για τους ανθρώπους πίσω από αυτήν

Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της Finalysis;

Πάντα θεωρούσα ότι μια αίσθηση του αποτελέσματος μιας εταιρείας πρέπει να παρουσιαστεί ως μετρήσιμη ποσότητα προκειμένου να καταλάβει ο επιχειρηματίας ή ο μάνατζερ την απόδοσή της. Το “πάμε καλά”, ή αντιστρόφως το “δεν πάμε καλά”, δεν μου αρκούσε. Έψαχνα για δεδομένα, ποσοστά και στοιχεία που δικαιολογούσαν τη δήλωση αυτή.

Στην Finalysis, έχουμε φτιάξει ένα μηνιαίο σετ δεδομένων και critical ratios που δίνουν μια πλήρη εικόνα της απόδοσης της εταιρείας. Με βάση αυτά, ο επιχειρηματίας μπορεί να αποφασίσει αν και πόσο καλά, πηγαίνει.

Ποιος είναι επικεφαλής του Finalysis;

Πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι ο Αλέξανδρος Κοκόλης και ο Γιάννης Αντσακλής. Ερχόμαστε από διαφορετικές επαγγελματικές πορείες με αποτέλεσμα να έχουμε προσφέρει στην Finalysis χαρακτηριστικά όπως η ευκολία κατανόησης, η εγκυρότητα του αποτελεσματος και η αμεσότητα στις οικονομικές αποφάσεις του επιχειρηματία.

Τι σας έκανε να το δημιουργήσετε;

Οι περισσότεροι νέοι, κυρίως, αλλά και μεγαλύτεροι επιχειρηματίες δεν έχουν τμήματα οικονομικών υπηρεσιών που να τους δίνουν την πληροφορία για την απόδοση της εταιρείας τους με έγκυρα δεδομένα και σε σύντομο χρόνο. Συνήθως, βασίζονται σε εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τους θεσμικούς οργανισμούς.

Ο επιχειρηματίας για να πάρει αποφάσεις πρέπει να μετρήσει τις δυνατότητες που έχει, το ρίσκο που παίρνει και το αποτέλεσμα που θα του έρθει.

Η Finalysis τον βοηθάει ουσιαστικά να πάρει μια educated decision όπου το ρίσκο είναι υπολογισμένο και το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο. Ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις, δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Ποιό πρόβλημα λύνει το Finalysis στην αγορά;

Παρατηρούμε ότι υπάρχει κενό κατανόησης και κατ’ επέκταση κενό στη διαχείριση των οικονομικών δεδομένων μιας επιχείρησης.

Η έλλειψη επαγγελματία CFO στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, έχει οδηγήσει τις περισσότερες από αυτές στο να αναθέτουν πολύ σημαντικές για την βιωσιμότητα, αλλά και την κερδοφορία τους οικονομικές εργασίες στο λογιστικό γραφείο που συνεργάζονται. Έτσι, χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία ή λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για να ασχοληθούν με αυτές, οδηγούν τους επιχειρηματίες στο να πετάνε τα χρήματά τους.

Οι λογιστές δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθούν με την οικονομική οργάνωση και συμβουλευτική καθοδήγηση των επιχειρήσεων – πελατών τους.

Το Finalysis είναι ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο λογισμικό που βοηθάει λογιστές και οικονομικούς συμβούλους να βελτιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων – πελατών τους.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Finalysis;

To Finalysis προσφέρει άμεση και απλή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης μιας επιχείρησης, με εικονογραφημένα reports, μελλοντικές προβλέψεις, οικονομικά σενάρια, εκτίμηση αξίας εταιρείας κ.ά. που βοηθάνε τον επιχειρηματία να ξέρει πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, πού θέλει να πάει, καθώς και τις οικονομικές επιπτώσεις των ενεργειών του, μέσα από ένα εύχρηστο online dashboard.

Χρησιμοποιήστε το σε 5 απλά βήματα:

  • Βήμα 1: Δημιουργείς λογαριασμό στο www.finalysis.gr
  • Βήμα 2: Καταχωρείς τα στοιχεία του πελάτη-επιχείρησης
  • Βήμα 3: Ανεβάζεις 7 με 10 απαραίτητα οικονομικά δεδομένα κάθε μήνα, διαδικασία που διαρκεί 5 λεπτά
  • Bήμα 4: Παρακολουθείς αυτόματα οικονομικά reports με χρήσιμα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, μέσα σε ένα online dashboard, στα οποία υπάρχει δυνατότητα να προσθέσεις προβλέψεις, σημειώσεις και οικονομικές συμβουλές
  • Βήμα 5: Κατεβάζεις ή/και στέλνεις τα reports κάθε μήνα, σε μορφή pdf απευθείας στο email του πελάτη σου, με το δικό σου logo + υπογραφή!

Ποιο είναι το κέρδος αν επιλέξει ένας λογιστής, οικονομικός σύμβουλος ή επιχειρηματίας το Finalysis;

Το Finalysis είναι το εύχρηστο και αποτελεσματικό εργαλείο παραγωγής δεδομένων και σύγκρισης αποτελεσμάτων για μικρομεσαίες εταιρείες. Ο λογιστής και ο οικονομικός σύμβουλος που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Finalysis και θα παραδώσει στον πελάτη του τα μηναία report με το λογότυπο του γραφείου του, αναβαθμίζει την υπηρεσία του και ποιοτικά, αλλα και κοστολογικά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα