Γαλλία: “Μπλόκο” στις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω των επιπέδων ακτινοβολίας

Γαλλία: “Μπλόκο” στις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω των επιπέδων ακτινοβολίας
iPhone 12 (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Η Γαλλία λέει ότι δοκιμές έδειξαν πως τα επίπεδα ραδιενέργειας του iPhone 12 παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ και ζητά από την Apple να σταματήσει την πώλησή τους. Τι απαντά ο "τεχνολογικός γίγαντας".

Εντολή στην Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12, επειδή εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έδωσε η Γαλλία. οι δοκιμές έδειξαν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, την Τρίτη (12/09), η υπηρεσία επιτήρησης ακτινοβολίας ANFRA, ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12s στη Γαλλία, μετά από δοκιμές που έδειξαν ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του smartphone ήταν υψηλότερος από το νόμιμο επιτρεπόμενο, παραβιάζοντας έτσι τους κανόνες της ΕΕ

Η ANFR είπε ότι θα στείλει αντιπροσώπους στα καταστήματα της Apple και άλλους διανομείς για να ελέγξουν ότι το μοντέλο δεν πωλείται πλέον.

Το iPhone 12 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξακολουθεί να πωλείται παγκοσμίως.

Στο μεταξύ την ίδια μέρα, που έγινε γνωστή η είδηση, η Apple παρουσίασε το iPhone 15.

Ο “τεχνολογικός γίγαντας” ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/09) ότι το μοντέλο iPhone 12 πιστοποιήθηκε από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ως συμβατό με τα παγκόσμια πρότυπα ακτινοβολίας. Πρόσθεσε πως παρείχε στον οργανισμό ANFR πολλαπλά αποτελέσματα εργαστηρίων της Apple και ανεξάρτητων τρίτων παραγόντων, που αποδεικνύουν τη συμμόρφωσή της με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα SAR στον κόσμο.

Ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι η απόφαση οφείλεται στα επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από το αποδεκτό όριο, προσθέτοντας μια ενημέρωση λογισμικού θα ήταν αρκετή για να διορθωθούν τα προβλήματα ακτινοβολίας που συνδέονται με το smartphone που πουλάει η αμερικανική εταιρεία από το 2020.

“Η Apple αναμένεται να απαντήσει εντός δύο εβδομάδων”, είπε στην εφημερίδα την Τρίτη (12/09), συμπληρώνοντας: “Εάν δεν το κάνουν, είμαι έτοιμος να διατάξω ανάκληση όλων των iPhone 12 που κυκλοφορούν. Ο κανόνας είναι ο ίδιος για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών κολοσσών”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα