Γιατί η Apple παράγει 110 λίτρα συνθετικού ιδρώτα τον χρόνο;

Γιατί η Apple παράγει 110 λίτρα συνθετικού ιδρώτα τον χρόνο;

Με τέσσερα καρτουνίστικα βίντεο επιδιώκει να προβάλει το οικολογικό της προφίλ (vid)

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Με αφορμή την Ημέρα της Γης (στις 22 Απριλίου) η Apple παρουσίασε τέσσερα μικρής διάρκειας βίντεο κινουμένων σχεδίων, όπου στελέχη της μιλάνε για τις πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια.

ADVERTISING

Σε ένα από αυτά αναφέρεται πως στο πλαίσιο δοκιμών, για να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές της (όπως το Apple Watch) δεν βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, χρησιμοποιείται συνθετικός ιδρώτας. Έτσι μαθαίνουμε ότι, για τις ανάγκες αυτών των τεστ, η Apple παράγει 110 λίτρα συνθετικού ιδρώτα τον χρόνο, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά οι αντιδράσεις των υλικών στην επαφή με το δέρμα.

Στα υπόλοιπα βίντεο τονίζεται ότι η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή του Apple Park, του νέου αρχηγείου της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ευνοεί τον φυσικό εξαερισμό και μειώνει κατά 35% σε ετήσια βάση το ψυκτικό φορτίο. Επιπλέον, η οροφή του κεντρικού, στρογγυλού κτίσματος καλύπτεται με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ακόμα η Apple υποστηρίζει ότι κατάφερε την απόρριψη μηδενικών απορριμμάτων στις 14 γραμμές συναρμολόγησης συσκευών της στην Κίνα, μέσω της μείωσης του όγκου των συσκευασιών και την επαναχρησιμοποίηση τους. Παράλληλα, τα ηλιακά πάρκα που έχει αναπτύξει στη χώρα (ισχύος 40 Megawatt) παράγουν αρκετή ενέργεια για την ηλεκτροδότηση όλων των γραφείων και των καταστημάτων της στην Κίνα, χωρίς τα εγκατεστημένα πάνελ να περιορίζουν την έκταση των βοσκοτόπων.

SHARE:

24Media Network