Γιατί το TikTok απειλείται με “αφανισμό” στην ΕΕ

Γιατί το TikTok απειλείται με “αφανισμό” στην ΕΕ
TikTok Unsplash

Αντιμέτωπο με την πιθανότητα απαγόρευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται το TikTok, με τους ανήλικους χρήστες του να εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Με απαγόρευση λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει το TikTok, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί στους κανόνες που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας παιδιών και εφήβων από ακατάλληλο και επικίνδυνο περιεχόμενο.

Η κινεζική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει κληθεί να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), ο οποίος απαιτεί από τις πλατφόρμες να αφαιρούν πιο αποτελεσματικά το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Reuters, αυστηρή ήταν η προειδοποίηση του επίτροπου Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok, Σου Ζι Τσιού.

Δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε ολόκληρο το εύρος κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας αν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση”, προειδοποίησε ο Μπρετόν.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του TikTok δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το DSA και παρουσίασε τις προσπάθειές της να συμμορφωθεί και με άλλους κανονισμούς της ΕΕ, μεταξύ αυτών και του κώδικα πρακτικών για την παραπληροφόρηση.

“Η ασφάλεια των χρηστών μας είναι πρωταρχικής σημασίας”, έγραψε στο Twitter η Caroline Greer, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής και κυβερνητικών σχέσεων του TikTok.

Τα τελευταία τρία χρόνια το TikTok προσπαθεί να καθησυχάσει την ανησυχία των ΗΠΑ, σχετικά με το αν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του είναι εκτεθειμένα στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή από οποιονδήποτε βρίσκεται υπό την επιρροή του Πεκίνου.

Η πίεση προς την εταιρεία αυξήθηκε μετά την παραδοχή της τον περασμένο μήνα ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της είχαν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών του TikTok, προκειμένου να εντοπίσουν την πηγή των διαρροών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα