Huawei Mate 30: Δεν θα έχουν άδεια χρήσης του Android OS λέει η Google

Huawei Mate 30: Δεν θα έχουν άδεια χρήσης του Android OS λέει η Google
Huawei Mate 30 Huawei

Τι λειτουργικό σύστημα θα έχουν τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro μετά τις εξελίξεις με το Android OS και τις υπηρεσίες της Google.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ημέρες από τότε που η Huawei τόνισε για πολλοστή φορά πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Android OS και τις υπηρεσίες της Google στην επερχόμενη σειρά Huawei Mate 30, αλλά και γενικότερα για όσο έχει την άδεια χρήσης από την αμερικανική εταιρεία.

Παρόλα αυτά, το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της Google που ισχυρίζεται πως τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro δεν μπορούν να πωληθούν με εγκατεστημένες τις πιστοποιημένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google επειδή η Huawei βρίσκεται ακόμα στη “μαύρη λίστα” του Υπουργείο Εμπορίου, ανεξάρτητα αν της έχει δοθεί νέα 90ημερη παράταση που λήγει στις 19 Νοεμβρίου.

Η Google, λοιπόν, φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα “ξεκόψει” τη Huawei άμεσα υπό το φόβο κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε αντίστοιχες ενέργειες και από άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Κρατήστε, πάντως, ότι το Υπουργείο Εμπορίου έχει δεχτεί περισσότερες από 130 αιτήσεις εταιρειών για συνεργασία με τη Huawei χωρίς να δώσει έγκριση για καμία.

Τι λειτουργικό σύστημα θα έχουν τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro

Στις αρχές Αυγούστου, η Huawei παρουσίασε επίσημα το HarmonyOS, το δικό της λειτουργικό σύστημα για κάθε είδους συσκευή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο smartphone είτε από την ίδια, είτε από την Honor που να το χρησιμοποιεί.

Υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει το λανσάρισμα της σειράς Huawei Mate 30 με μια open-source έκδοση του Android OS που δεν θα περιλαμβάνει τις εφαρμογές της Google, αλλά παίζει και το Plan B της εταιρείας για το HarmonyOS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα