Huawei P40: Η αποθέωση της φωτογραφικής εμπειρίας

Huawei P40: Η αποθέωση της φωτογραφικής εμπειρίας

Η νέα σειρά της ναυαρχίδας της Huawei αποδεδειγμένα έχει καταφέρει να πάει την εμπειρία φωτογράφισης και video τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά.

Κακά τα ψέμματα, ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος επιλέγει το επόμενο smartphone του έχει να κάνει με τον τομέα της φωτογραφίας και της κάμερας που διαθέτει. Δεν το λέμε εμείς, σχεδόν όλες οι έρευνες καταναλωτών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος τομέας (μαζί με την αντοχή της συσκευής και την αντοχή της μπαταρίας) είναι σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα των απαιτήσεων που έχουν από το νέο κινητό τους. Τα Huawei P40Pro και P40 που έκαναν πρεμιέρα στις 9 Απριλίου στην ελληνική αγορά έχουν καταφέρει να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη τόσο στην φωτογραφία όσο και στο video κάνοντας παράλληλα βήματα και στους υπόλοιπους τομείς.

Έχοντας το στα χέρια μας εδώ και λίγες ημέρες, (ημέρες κορονοϊού και καραντίνας που δεν επέτρεψαν να “απολαύσουμε” το σύνολο των δυνατοτήτων του) ερχόμαστε να συμφωνήσουμε με αυτό που πιστοποίησε πριν από λίγες ημέρες το Dromarx, ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα εργαστήρια που αξιολογεί και βαθμολογεί, μεταξύ των άλλων, την ποιότητα της εικόνας των φακών και των φωτογραφικών μηχανών. Πριν από λίγες ημέρες έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία (128) που έχει δώσει ποτέ σε κάμερα smartphone στο P40 Pro αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο ανταγωνισμός τρώει την σκόνη του”.

“Κατασκοπευτικό” zoom

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σε εντυπωσιάζουν χρησιμοποιώντας τους φακούς του P40 είναι το εντυπωσιακό του zoom. Χωρίς τρίποδα και με όχι το πιο σταθερό χέρι στον κόσμο φέραμε κοντά περιοχές “απαγορευμένες” λόγω καραντίνας. Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica, σε δυο εκδοχές, τριπλής στο P40 και τετραπλής κάμερας στο P40 Pro τα δύο μοντελα αποδίδουν συγκλονιστικά φωτογραφικά αποτελέσματα με υπερ-ευρυγώνιους, και ευρυγώνιους φακούς , καθώς και με τηλεφακούς.

Με ευρυγώνιο φακό του Huawei P40Pro

5x zoom

10x zoom

20x zoom

+30 zoom

Το HUAWEI P40 Pro, που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση μας, διαθέτει μια εξελιγμένη τετραπλή Leica κάμερα με ισχυρή Ultra Wide Cine Camera και ToF Camera που υποστηρίζουν 50x SuperSensing Zoom. Ο αισθητήρας HUAWEI Ultra Vision που περιλαμβάνουν τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro με διαστάσεις 1 / 1.28”, υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm καθώς και Octa PD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ το HUAWEI XD Fusion Engine αξιοποιεί το AI για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

To HUAWEI P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, το HUAWEI P40 Pro διαθέτει μία συστοιχία φίλτρων RYYB που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom.

Οι αποχρώσεις του δέρματος και οι υφές αποδίδονται πιστά χάρη σε έναν αισθητήρα Multi-spectrum Colour Temperature Sensor και με χρήση ενός AI αλγορίθμου AWB, που ενισχύουν την πιστότητα χρώματος κατά 45%. Προχωρημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα πορτρέτα, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας. Το HUAWEI P40 Pro διαθέτει 32MP Selfie Camera και IR Depth Camera που υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ για να αποδίδουν αξεπέραστης ποιότητας πορτρέτα, πράγμα που άλλωστε χαρακτηρίζει τις συσκευές Huawei, καθώς και IR Face Unlock για ασφαλές ξεκλείδωμα συσκευής ανεξαρτήτως συνθηκών φωτεινότητας.

Η σειρά HUAWEI P40 μας συστήνει επίσης τη λειτουργία HUAWEI Golden Snap, μια νέα λειτουργία Gallery που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επιλέξει το καλύτερο κάδρο μιας κινούμενης εικόνας. Οι λειτουργίες AI Remove Passerby και AI Remove Reflection αφαιρούν τα ανεπιθύμητα στοιχεία και τις αντανακλάσεις λάμψη που μπορεί να εμφανίζονται σε ένα κάδρο, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιώνουν εύκολα τις φωτογραφίες τους εκ των υστέρων.

Μία βιντεοκάμερα στο smartphone σου

Η 40MP Ultra Wide Cine Camera του HUAWEI P40 Pro διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm καθώς και έναν αισθητήρα 1/1.54 ιντσών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες. Τα pixels σε αυτόν τον αισθητήρα μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Οι flagship συσκευές της HUAWEI P40 Series υποστηρίζουν bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο. Μιμούμενο τις λειτουργίες ενός φακού με ευρύ άνοιγμα, αυτή η λειτουργία θολώνει σταδιακά το φόντο για να τονίσει το κύριο θέμα του κάδρου. Παράλληλα, ο τηλεφακός μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρήση zoom καθώς και 4K time-lapse βίντεο. Τέλος, η λειτουργία Audio Zoom, την οποία διαθέτει όλη η HUAWEI P40 Series, επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να ενδυναμώνουν τον ήχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα