Η Google υπόσχεται πραγματική ιδιωτικότητα στο Incognito Mode με τον Chrome 76

Η Google υπόσχεται πραγματική ιδιωτικότητα στο Incognito Mode με τον Chrome 76

Η Google ανέφερε ότι θα διορθώσει την "τρύπα" που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να παρακολουθούν κανονικά τη δραστηριότητα των χρηστών, όταν αυτοί χρησιμοποιούν το περίφημο Incognito mode.

Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Chrome 76 και η Google φρόντισε να τονίσει μέσα από το επίσημο blog της ότι θα διορθώσει την "τρύπα" που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να παρακολουθούν κανονικά τη δραστηριότητα των χρηστών, όταν αυτοί χρησιμοποιούν το περίφημο Incognito (ή porn...) mode.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, η εταιρεία αναφέρει πως ορισμένες ιστοσελίδες εκμεταλλεύονται ένα κενό στο FileSystem API του Chrome browser, το οποίο όταν δεν είναι απενεργοποιημένο τους επιτρέπει να συνεχίζουν την παρακολούθηση τους ανεξάρτητα αν ο χρήστης βρίσκεται σε Incognito mode.

ADVERTISING

Με την έλευση του Chrome 76 θα αλλάξει η συμπεριφορά του FileSystem API και οι χρήστες θα μπορούν επιτέλους να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν χρησιμοποιούν το Incognito Mode. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες αντιδράσεις κυρίως από ειδησεογραφικά πρακτορεία που επιτρέπουν στον κάθε χρήστη να διαβάσει δωρεάν έναν περιορισμένο αριθμό άρθρων προτού τον "κλειδώσουν" έξω από την υπόλοιπη ειδησεογραφία τους σε περίπτωση που δεν πληρώσει συνδρομή.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα όταν ξεκινήσει η διάθεση του Chrome 76.

Πηγή: 

Techgear.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Google
SHARE:

24Media Network