Η ζωή μετά τo Second Life είναι Εικονική

Η ζωή μετά τo Second Life είναι Εικονική

Επί 13 χρόνια, η Linden Lab προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη -δυσλειτουργική- ψηφιακή κοινωνία του Second Life. Τώρα θέλει να τη συστήσει στην εικονική πραγματικότητα!

Τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το αλλόκοτο online game που επί της ουσίας μας μύησε κάποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αποκάλυψαν πρόσφατα το νέο τους project και αυτή τη φορά η πραγματικότητα θα είναι εικονική!

Το όνομα αυτού, “Project Sansar” και στόχος της εταιρίας είναι το κοινό να έχει την ευκαιρία να μπορέσει να πάρει μια πρώτη γεύση από αυτό μέσα στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Το Project Sansar προορίζεται να είναι ένας μεγάλος, ανοιχτός 3D κόσμος που θα μπορείς να τον επισκεφτείς μέσω του HTC Vive, της virtual reality συσκευής που η Valve ανέπτυξε σε συνεργασία με τον Κινεζικό κολοσσό. Τα ακριβή στοιχεία γύρω από την επικείμενη αυτή κυκλοφορία δεν είναι ακόμα γνωστά. Οι παίκτες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο γύρω τους, λίγο πολύ όπως και στο Second Life, αν και σε ένα σαφώς διαφορετικά διαβαθμιζόμενο επίπεδο από ότι θα μπορούσαν ποτέ σε κανονικό παιχνίδι, επιτρέποντας σε πολλές περιπτώσεις παράλληλες ιστορίες και «κόσμοι» να τρέχουν σε ένα και μόνο λογαριασμό.

Το σχέδιο μοιάζει τόσο μεγαλεπήβολο , που σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Linden Lab, Ebbe Altberg παρομοίασε το όλο εγχείρημα σαν μια πλατφόρμα, σαν το “WordPress” της Εικονικής Πραγματικότητας, όπου το Project Sansar θα αποτελεί τον λευκό καμβά, πάνω στον οποίο καλούνται τόσο οι διάφοροι developers και δημιουργοί, όσο και οι απλοί χρήστες, να χτίσουν τις virtual εμπειρίες τους.

 

Εκεί λοιπόν που το Second Life κατάφερε να τραβήξει την προσοχή μια πλειάδας καλλιτεχνών, γραφιστών και επαγγελματιών λοιπών δημιουργικών κλάδων με τα αντίστοιχα εργαλεία του, για να δημιουργήσει το πρώτο virtual social network, το Project Sansar έχει να αντιπροτείνει κάτι ακόμα πιο βαθύ και καινοτόμο.  Γνωρίζουμε ήδη ότι πρόκειται για ένα τόπο δημιουργίας social spaces, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί κανείς να αλληλοεπιδρά μέσα σε αυτούς. Αν και η ίδια η Linden Lab πιστεύει πως οι δυνατότητες είναι πραγματικά αμέτρητες και μπορούν να περικλείουν τα πάντα, από την υγεία μέχρι τη μόδα και ακόμα παραπέρα…

Αν όλα αυτά αποδειχτούν αληθινά και το Project Sansar είναι όντως τόσο ανοιχτό, επεκτάσιμο και προσαρμόσιμο όσο στο παρελθόν το Second Life, τότε θα έχουμε πράγματι να κάνουμε με ένα εκπληκτικό εργαλείο για το χώρο της virtual reality. Projects σαν αυτό μας επιδεικνύουν καθημερινά πως η Πληροφορική είναι μία συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και δυναμική επιστήμη. Η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και η ραγδαία βελτίωση των υπολογιστών την αναπτύσσουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, με αποτέλεσμα συνεχώς να αλλάζει και να διευρύνεται.

Οι φοιτητές του Athens Tech, μέσω του BSc Computer Science, διερευνούν τα θεωρητικά θεμέλια του τομέα της πληροφορικής, κατανοούν σε βάθος τις αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά έργα, και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν στο μέλλον τον εκπληκτικό ρυθμό αλλαγών που χαρακτηρίζουν την επιστήμη αυτή, και να ανταπεξέλθουν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία στην ανάγκη για νέες προτάσεις και πρακτική εφαρμογή των σπουδών τους!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα