Kaspersky Antidrone: Η λύση της εταιρείας για να σε προστατεύσει από τα drones

Kaspersky Antidrone: Η λύση της εταιρείας για να σε προστατεύσει από τα drones
Techgear.gr

Το Kaspersky Antidrone μπορεί αυτόματα να εντοπίσει, να προσδιορίσει και να εμποδίσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη να εισέλθουν σε απαγορευμένες περιοχές, χωρίς να καταστρέφονται οι εκάστοτε συσκευές.

Η Kaspersky παρουσίασε μία νέα λύση σχεδιασμένη να βοηθάει τους οργανισμούς και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από παραβιάσεις ιδιωτικών drones. Μέσω ενός εξαιρετικού συνδυασμού αισθητήρων – συμπεριλαμβανομένης μιας νέας προσέγγισης για την ανίχνευση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που ιδρύθηκε από την εταιρεία χρησιμοποιώντας σάρωση λέιζερ – και τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, το Kaspersky Antidrone μπορεί αυτόματα να εντοπίσει, να προσδιορίσει και να εμποδίσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη να εισέλθουν σε απαγορευμένες περιοχές. Όλα αυτά γίνονται χωρίς να καταστρέφονται οι εκάστοτε συσκευές.

Το 2018, η παγκόσμια αγορά τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών εκτιμήθηκε ότι άξιζε $14.000.000.000 και αναμένεται να φθάσει τα $43.000.000.000 μέχρι το 2024. Η αύξηση αυτή καθοδηγείται από τις δυνητικές ευκαιρίες και τις θετικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων – από την παράδοση αγαθών και τον έλεγχο των προτεινόμενων τόπων εξόρυξης, μέχρι την οικοδόμηση κατασκευών και την εκπλήρωση ψυχαγωγικών εμπειριών.

Ωστόσο, η μαζική υιοθέτηση αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας μπορεί να επηρεαστεί από κάποια αρνητικά γεγονότα που συχνά σχετίζονται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στην πραγματικότητα, μέσω μίας πρόσφατης μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 31% των ερωτηθέντων βλέπουν θετικά τα drones. Αυτή η αντίληψη προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από περιπτώσεις ανάρμοστης ή παράνομης χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μπορούν να χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία, να τραυματίζουν ανθρώπους, να προκαλούν ζημιές σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών σταθμών, ή να διαταράσσουν τις κανονικές λειτουργίες ενός αεροδρομίου, όπως συνέβη όταν ο διάδρομος του αεροδρομίου στο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε λόγω των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα