Microsoft: Εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση ασφαλείας – “Κάντε update αμέσως”

Microsoft: Εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση ασφαλείας – “Κάντε update αμέσως”
Unsplash

H Microsoft καλεί τους χρήστες των Windows να ενημερώσουν τους υπολογιστές τους, έπειτα από τον εντοπισμό ενός κενού ασφαλείας του συστήματος.

Η Microsoft παροτρύνει τους χρήστες των Windows να εγκαταστήσουν αμέσως μια ενημέρωση αφού οι ερευνητές ασφαλείας διαπίστωσαν μια σοβαρή ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με το CNN, το ελάττωμα ασφαλείας, γνωστό ως PrintNightmare, επηρεάζει την υπηρεσία Windows Print Spooler. Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Sangfor δημοσίευσαν κατά λάθος έναν οδηγό για το πως κάποιος μπορεί να εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Οι ερευνητές έκαναν ένα tweet στα τέλη Μαΐου, στο οποίο γνωστοποίησαν ότι βρήκαν μία ευπάθεια στο Print Spooler, που πρακτικά επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή.

Οι ίδιοι ερευνητές δημοσίευσαν στην συνέχεια σχετικές αποδείξεις, κατά λάθος, ενώ στην συνέχεια τις διέγραψαν, όμως τα στοιχεία είχαν ανέβει σε πολλές πλατφόρμες προγραμματιστών.

Η Microsoft προειδοποιεί πως είναι πιθανό χάκερ να μπορούν να εκμεταλλευθούν την ευπάθεια, εγκαθιστώντας προγράμματα και να λάβουν δεδομένα ή ακόμα και να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρήστη με πλήρη δικαιώματα, δίνοντας σε κάποιον τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή.

Η συγκεκριμένη ευπάθεια αφορά τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 7, των οποίων η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη μόλις την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα