Μήνυση στο facebook. Υποστηρίζουν πως παρακολουθούνται τα προσωπικά μας μηνύματα

Μήνυση στο facebook. Υποστηρίζουν πως παρακολουθούνται τα προσωπικά μας μηνύματα

Δύο φίλοι και χρήστες του facebook μήνυσαν την ιστοσελίδα. Υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί τα προσωπικά μηνύματα για διαφημιστικούς σκοπούς

Φαίνεται πως οι έννοιες facebook και προσωπικά δεδομένα δεν είναι και τόσο συμβατές. Δύο φίλοι και χρήστες του μέσου κατέθεσαν μήνυση καθώς, όπως υποστηρίζουν, το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει ιδιωτικά μηνύματα.

Ο λόγος δεν είναι η εθνική ασφάλεια ή η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά να βρεθούν παραπομπές στο παγκόσμιο ιστό, τις οποίες τις καταγράφει. με αυτόν τον τρόπο αυξάνει τα "likes", ώστε να υπάρχει οικονομικό όφελος από τους διαφημιζόμενους.

Έτσι οι δύο φίλοι από την περιοχή Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα ναι αρκετή για να ακολουθήσει μαζική μήνυση εκ μέρους όλων των μελών του Facebook.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ενάγοντες, το facebook παραβιάζει την νομοθετική πράξη Electronic Communications Privacy Act η οποία προασπίζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να επιβάλλει στο μέσο να σταματήσει την πρακτική αυτή.

Επιπλέον ζητάνε την αποζημίωση κάθε χρήστη που αντάλλαξε ιδιωτικό μήνυμα με link τα τελευταία δύο χρόνια με 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν, υπάρχει ένα bug στα εργαλεία που δίνει το Facebook προς ενσωμάτωση σε δικτυακούς τόπους για να εμφανίζονται τα "Like", τα "Share" και τα "Recommend" στις ιστοσελίδες τους. O αριθμός των Like ενός δικτυακού τόπου αυξάνεται και κάθε φορά που ένα συνδεδεμένο μέλος μοιράζεται ένα link προς αυτόν, μια παραπομπή στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο μέσω facebook.

Να σημειωθεί πως τις περισσότερες φορές οι χρήστες δεν έχουν γνώση του τι συμβαίνει και αυτό δεν αφορά μόνο στο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο αλλά και σε μεγάλες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google και η Yahoo.

(Πηγή: Bloomberg)

SHARE: