Ο χάρτης του Facebook στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Ο χάρτης του Facebook στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Το ποσοστό των χρηστών ίντερνετ στην Ευρώπη που διαθέτουν και λογαριασμό Facebook. Γιατί η Ρωσία είναι μόλις στο 11%

Το τελευταίο σκάνδαλο με τα στοιχεία των χρηστών του Facebook έφερε ξανά στο προσκήνιο το πόσοι είναι τελικά οι χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Ο Έλληνας γραφίστας JoDi (o οποίος πρόσφατα είχε «ενοχλήσει» με την δουλειά του τον Ταγίπ Ερντογάν) δημιούργησε έναν χάρτη με βάση τα στοιχεία του Internet World Stats όπου παρουσιάζει την διείσδυση του facebook στους υπάρχοντες χρήστες ιντερνετ στην Ευρώπη.

Ο χάρτης του Facebook στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη, αλλά και τον πίνακα πιο κάτω, πρωταθλητές είναι οι Κύπριοι οι οποίοι σε ποσοστό 88,8% διαθέτουν λογαριασμό στο facebook. Σε σχετική απόσταση την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν άλλες δύο χώρες της Νότιας Ευρώπης, η Βουλγαρία (78,3%) και η Πορτογαλία (78,1%).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό 66,4%. Συγκεκριμένα οι κάτοχοι λογαριασμών facebook στην χώρα μας υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια όταν ο συνολικός αριθμός των χρηστών ίντερνετ στην χώρα μας είναι 7.525.926 (στοιχεία Ιούνιος 2017).

Ο χάρτης του Facebook στην Ευρώπη - Η θέση της Ελλάδας

Η χαμηλότερη διείσδυση - πέρα από το Βατικανό του 4,2% - παρατηρείται στην Ρωσία και σε αρκετές γειτονικές της χώρες. Συγκεκριμένα οι χρήστες ίντερνετ που διαθέτουν και λογαριασμό facebook στην Ρωσία είναι μόλις 11%, στην Λευκορωσία 12,5%, στην Μολδαβία 23,6% και στην Ουκρανία 24%. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη του «ρωσικού facebook» που ακούει στο όνομα vk και σήμερα διαθέτει 477 εκατ. χρήστες κυρίως στις ρωσόφωνες χώρες.

Πηγή: jodi.graphics με πληροφορίες από internetworldstats.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιες χώρες έχουν το πιο γρήγορο ίντερνετ στην Ευρώπη; Η θέση της Ελλάδας

Ο Ερντογάν ζητά απόσυρση γραφήματος του Έλληνα γραφίστα 'Jo Di'

Σκάνδαλο Facebook: Πολύ αργά για μια απλή συγγνώμη από τον Ζάκερμπεργκ

SHARE:

24Media Network