Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 15 της Apple: Τα χαρακτηριστικά τους και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 15 της Apple: Τα χαρακτηριστικά τους και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας
Συσκευές Apple ISTOCK

Τα νέα προϊόντα της παρουσίασε η Apple στο πολυαναμενόμενο Wonderlust event. Τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων iphone.

Ολοκλήρώθηκε το μεγάλο event της Apple Wonderlust στο οποίο παρουσιάστηκαν τα νέα smartphones iPhone 15, αλλά και τα διαφορεντικά μοντέλα τους.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, φέτος και τα απλά iPhone 15 διαθέτουν Dynamic Island. Πρόκειται για το μεγάλο χαρακτηριστικό που έφεραν στο προσκήνιο τα iPhone 14 Pro, επιτρέποντας στο “notch” να μεταμορφώνεται ανάλογα την περίσταση και την…ειδοποίηση.

Μιλώντας για οθόνες, τα νέα iPhone έχουν Super Retina XDR panels, με πιο λεπτά bezels. Παράλληλα, η φωτεινότητα είναι διπλάσια από πέρυσι, φτάνοντας τα 1600 nits για την προβολή HDR βίντεο, με τα 2000 nits να είναι το ανώτατο όριο. Το iPhone 15 έχει οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ το iPhone 15 Plus έχει οθόνη 6.7 ιντσών. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο, με πιο στρογγυλεμένες άκρες για καλύτερο, πιο άνετο κράτημα.

Τα νέα iPhone, όπως αναφέρει το unboxholics θα έρχονται σε πέντε χρώματα: ροζ, μαύρο, κίτρινο, λαχανί και θαλασσί.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι η μετάβαση στη USB-C θύρα. Και επίσημα, τα iPhone αφήνουν στο παρελθόν το Lightning καλώδιο, υιοθετώντας το USB-C για τη φόρτιση, τη μεταφορά δεδομένων και τον ήχο. Η Apple θα αλλάξει φυσικά όλα τις τα περιφερειακά, απλά τα απλά ακουστικά και τους φορτιστές της, μέχρι και τα AirPods, ξεκινώντας με την Pro έκδοση.

Περνώντας στην κάμερα, ο βασικός αισθητήρας στο πίσω μέρος των iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχει ανάλυση 48 megapixel με f/1.6 aperture, ενώ υπάρχει και ένας ultra wide αισθητήρας των 12 megapixel με f/2.4 aperture. Το άλμα σε σχέση με τα απλά iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τεράστιο, αφού πέρυσι τόσο η κύρια κάμερα όσο και ο υπερευρυγώνιος φακός ήταν των 12MP.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Apple ανέπτυξε μια ειδική τεχνολογία που αξιοποιεί τα κεντρικά 12MP της βασικής κάμερας για να προσφέρει 2X οπτικό ζουμ. Πρακτικά είναι σα να υπάρχει ένας τρίτος 2X telephoto αισθητήρας στο σύστημα καμερών. Παράλληλα, η εταιρία υπόσχεται δραματικά βελτιωμένα πορτρέτα, με έξυπνο HDR που προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ φωτός και λεπτομέρειας, βελτιωμένες λήψεις τη νύχτα και όλες τις καινοτομίες του Photonic Engine.

Η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η τιμολόγηση για τη σειρά iPhone 15 στις ΗΠΑ θα είναι:

  • το iPhone 15 θα ξεκινά από τα $799.
  • Το iPhone 15 Plus θα ξεκινά από τα $899.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα