Phở: Η Google τιμά με doodle το παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο

Phở: Η Google τιμά με doodle το παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο
Phở Google

Αφιερωμένο στο εθνικό φαγητό του Βιετνάμ με το όνομα phở (φο) είναι το σημερινό doodle της Google. Πώς σερβίρεται και γιατί είναι τόσο ξεχωριστό.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στο εθνικό πιάτο του Βιετνάμ που φέρει την ονομασία phở (φο) και είναι εικονογραφημένο από την καλλιτέχνιδα Lucia Pham.

Σαν σήμερα, το 2018, η 12η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου phở, προς τιμήν του αγαπημένου γαστρονομικού θησαυρού και της πολιτιστικής συγχώνευσης που αντιπροσωπεύει. Το εν λόγω φαγητό σερβίρεται ως αρωματική σούπα γεμάτη με αλμυρό ζωμό, μαλακά νουντλς ρυζιού, φρέσκα βότανα και κρέας σε λεπτές φέτες

Αυτό που κάνει το phở ξεχωριστό είναι η προσεγμένη διαδικασία μαγειρέματος για την επίτευξη πολυεπίπεδων γεύσεων και ενός καθαρού ζωμού. Χρησιμοποιούνται συστατικά όπως καβουρδισμένο τζίντζερ, μαραθόσπορος, αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα για τον σιγοβρασμένο ζωμό, ο οποίος χρησιμεύει ως βάση για αρώματα και γεύσεις για κάθε ουρανίσκο.

Το φαγητό phở Shutterstock

Ενώ η ακριβής προέλευσή του φαγητού είναι άγνωστη, οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι το phở γεννήθηκε στην επαρχία Nam Dinh του βόρειου Βιετνάμ μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Μερικοί πιστεύουν ότι το phở προέρχεται από τη λέξη phấn, ένα πιάτο με ζυμαρικά με ρύζι. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κονσομέ βοείου κρέατος για να φτιάξουν μια πρώιμη μορφή του phở – ήταν μια απλή αλλά πολύ δημοφιλής σούπα με νουντλς που ονομάζεται xao trau που αποτελείται από βουβαλίσιο κρέας μαγειρεμένο σε ζωμό και φιδέ ρυζιού.

Παραδοσιακά, το phở είναι ένα πιάτο πρωινού που πωλείται σε πάγκους street food, αλλά η κατανάλωση phở έχει μεταφερθεί σε καθημερινό comfort food. Σήμερα, το phở καταναλώνεται παγκοσμίως σε αμέτρητες παραλλαγές, όπως phở trộn (ξηρό phở), phở gà (κοτόπουλο phở), phở cuốn (ρολά phở) και πολλά άλλα. Όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι το πιάτο με ζυμαρικά είναι ένα πολύτιμο στοιχείο της βιετναμέζικης κληρονομιάς. Αν και τα τρέχοντα γεγονότα έχουν επιβραδύνει τις αγορές τροφίμων, οι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι για την επιστροφή τους, όπου το phở μπορεί να αποτελέσει ξανά μια κοινή, γαστρονομική στιγμή στην καθημερινή ζωή.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα