PS5: Τα υπερατού που αλλάζουν το gaming όπως το ξέραμε

PS5: Τα υπερατού που αλλάζουν το gaming όπως το ξέραμε

Οι developers δηλώνουν ότι τα πραγματικά πλεονεκτήματα ενός τόσο γρήγορου δίσκου σαν του PS5, είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Αλλάζει ο κόσμος του gaming.

H Sony ζήτησε από τους developers της να αναλύσουν το ταχύτατο SSD και το 3D Audio της νέας της κονσόλας δίνοντας μας έτσι μία ματιά από το μέλλον.

Έτσι λοιπόν σε ένα Blog post, Insomniac (Spider-Man: Miles Morales), SIE Japan (Demon’s Souls) και Guerrilla (Horizon: Forbidden West) μιλάνε για τα μεγάλα ατού του PS5.

SSD

Όπως αναφέρει το gr.ign.com, η αλήθεια είναι ότι έχει τραβήξει τα φώτα πάνω του καθώς έχει χαρακτηριστεί ότι είναι έτη φωτός μπροστά ακόμα και από τα πιο δυνατά PC. Ο Brian Horton, σκηνοθέτης του Miles Morales ανέφερε χαρακτηριστικά τα στιγμιαία load times, το fast travel και την ικανότητα να φορτώνει γρηγορότερα περιεχόμενο το οποίο περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντάξει θα πείτε ότι αυτά είναι προφανή. Όμως ο Gavin Moore του Demon’s Souls ανέφερε ότι τα γρήγορα loading times κάνουν το θάνατο λιγότερο επίπονο ενώ ο Mattias Engström του “Hitman 3” ανέφερε πως θα ενθαρρύνει τους παίκτες να κάνουν πολλαπλά saves έτσι ώστε να μπορέσουν να πειραματιστούν ελεύθερα.

Άλλοι developers επίσης δήλωσαν ότι τα πραγματικά πλεονεκτήματα ενός τόσο γρήγορου δίσκου είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Ο Neil Hill του “Far Cry 6” ανέφερε πως το open world πηγαίνει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο καθώς οι τοποθεσίες πλέον φορτώνονται αστραπιαία. Ο Marcus Smith του Ratchet & Clank: Rift Apart μίλησε για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τονίζοντας ότι “αλλάζει εκ θεμελίων τους κανόνες και μας επιτρέπει να σκεφτούμε ιδέες και σχέδια τα οποία είναι δυνατά μόνο στο PS5”.

Ο Ari Arnbjörnsson του “Returnal” ήταν λίγο πιο αναλυτικός: “Καθώς θα περάσει λίγο ο καιρός από την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς περιμένω ότι οι developers θα εκμεταλλεύονται περισσότερο τα όχι και τόσο προφανή χαρακτηριστικά του SSD. Αυτό είναι που μου προκαλεί το περισσότερο ενδιαφέρον. Τι σημαίνει για τους developers όταν όλα μπορούν να φορτωθούν στο δίσκο τόσο γρήγορα; Θα υπάρχει άραγε η ιδέα των ‘επιπέδων’ πλέον; Οι πιθανότητες γι’ αυτή την τεχνολογία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες για μένα σαν developers και με συναρπάζουν ως gamer”.

 

3D Audio

Σαν θέμα είναι δυσκολότερο για συζήτηση σε σχέση με τον SSD, δεδομένου ότι πειραματίζεται περισσότερο. Οι developers όμως μίλησαν για την ικανότητα του να δείχνει στους παίκτες τις διάφορες τοποθεσίες και τους εχθρούς χωρίς να χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός. Ο Harry Krueger του Returnal ανέφερε: “Το 3D Audio είναι ενδιαφέρον καθώς μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο πειστικά και ακριβή περιβάλλοντα για τους παίκτες, καθώς επίσης και μία πιο δυνατή αίσθηση του χώρου. Σε ένα fast-paced action game όπως το Returnal μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες έτσι ώστε αυτοί να βρίσκονται σε επαγρύπνηση”.

Ο Mathijs de Jonge της Guerrilla ανέφερε με την σειρά του: “Θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ήχο με τέτοιο τρόπο ώστε οι παίκτες να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους με μεγαλύτερη ευκολία”.

Ο Jun Takeuchi του Resident Evil Village μίλησε για τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής στα horror games: “Φαίνεται σαν να σχεδιάστηκε για τα horror games. Για να το καταφέρουν αυτό μέχρι τώρα οι παίκτες έπρεπε να ξοδέψουν αρκετά από τα χρήματα τους. Τώρα μπορούν να απολαύσουν μία πλήρη 3D audio εμπειρία”.

Το post αυτό έρχεται να συμπληρώσει ένα προηγούμενο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στο οποίο οι developers του PS5 ανέλυαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του DualSense.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα