Tι ιδιαίτερο έχουν οι νέες εκδόσεις του ‘A Song of Ice and Fire’ στο iBooks;

Tι ιδιαίτερο έχουν οι νέες εκδόσεις του ‘A Song of Ice and Fire’ στο iBooks;

Η Apple βρήκε τον τρόπο να προσφέρει premium περιεχόμενο ακόμα κι όταν πρόκειται για κάτι τόσο “old school” όσο ένα βιβλίο

Του Κωνσταντίνου Δημόπουλου

Η ανάγνωση ενός βιβλίου ήταν ένας από τους πιο «συγκεκριμένους» τρόπους ψυχαγωγίας που μπορούσε να έχει κάποιος: έπαιρνε το βιβλίο στα χέρια του, το άνοιγε, το διάβαζε και αυτό ήταν όλο.

Μέχρι, που κάποια στιγμή ήρθαν τα e-books και το τοπίο άρχισε σιγά-σιγά να αλλάζει. Οι νέες εκδόσεις της δημοφιλούς σειράς του George R. R. Martin, A Song of Ice and Fire που διατίθενται αποκλειστικά μέσω iBooks για τους κατόχους iOS συσκευών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, πως με τη συμβολή της τεχνολογίας ακόμα και η εμπειρία της ανάγνωσης ενός βιβλίου μπορεί να αλλάξει επίπεδο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς, A Game of Thrones, οι κάτοχοι συσκευών της Apple θα βρουν και θα κατεβάσουν μέσω της υπηρεσίας iBooks αποκλειστικά την ενισχυμένη έκδοσή του. Τι το ενισχυμένο έχει όμως το A Game of Thrones: Enhanced Edition και, το κυριότερο, πώς δικαιολογεί τα 9,99€ που στοιχίζει έναντι των 5,99€ της απλής;

Ουσιαστικά περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικά στοιχεία με τα οποία οι αναγνώστες είναι σε θέση να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα την ιστορία του Westeros και να αντιληφθούν τους ρόλους των χαρακτήρων που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του αριστουργήματος του Martin. Με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη, ας πούμε, κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να θυμηθεί τον ρόλο ενός χαρακτήρα, το όνομα του οποίου μόλις διάβασε, να δει χάρτες, συμμαχίες, συμβολισμούς, γενεαλογικά δέντρα και λοιπά ιστορικά στοιχεία.

Ο ίδιος ο George R. R. Martin αναγνώρισε πως κυκλοφορίες σαν κι αυτή αλλάζουν τον ρου της ιστορίας των εκδόσεων. «Το ψηφιακό βιβλίο δίνει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να απολαύσουν όλο αυτό το επιπλέον περιεχόμενο, κάτι που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατόν. Οι ενισχυμένες εκδόσεις που διατίθενται στο iBooks περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οικόσημα, γενεαλογικά δέντρα και γλωσσάρια. Ό,τι μπορεί να σας μπέρδευε, ό,τι μπορεί να ψάχνατε είναι εκεί, με ένα σας άγγιγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι πως στο A Game of Thrones: Enhanced Edition περιλαμβάνεται μια πρώτη εικόνα από το πολυαναμενόμενο έκτο βιβλίο της σειράς, The Winds of Winter! Για όλους τους ανυπόμονους λάτρεις του έργου του George R. R. Martin, αυτός ίσως να είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο θα επενδύσουν στην ενισχυμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου της θρυλικής σειράς του. Με όλα τα επιπρόσθετα διαδραστικά στοιχεία που περιλαμβάνει αυτή άλλωστε, η ανάγνωσή της θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία!

Το A Game of Thrones βέβαια δεν είναι το μόνο βιβλίο της σειράς A Song of Ice and Fire που διατίθεται σε ενισχυμένη έκδοση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα τέσσερα που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, τα οποία και προσφέρονται στην τιμή των 12,99€ έκαστο.

Τα e-books αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία αλλάζει την καθημερινότητά μας, ενισχύοντας εμπειρίες που μέχρι πρότινος έμοιαζαν κορεσμένες και δίνοντας ξανά ζωή σε προϊοντικές κατηγορίες που είχαν βαλτώσει ή εξαφανιστεί ολωσδιόλου. Το Athens Tech σας δίνει την ευκαιρία να διεισδύσετε στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και να γνωρίσετε τις εφαρμογές της στην σύγχρονη καθημερινότητα μέσα από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, όπως το BSc (Hons) in Computer Science – Internet Computing και το MSc in Management of Business – Innovation and Technology.

Εμείς απευθυνθήκαμε στους ειδικούς συμβούλους σε θέματα εκπαίδευσης του Athens Tech να μας εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία είναι σε θέση να επηρεάζει τις καθημερινές μας εμπειρίες, καθώς και να μας ενημερώσουν για το πώς μπορεί ο καθένας να διατηρείται μπροστά από τις εξελίξεις

Η διείσδυση της τεχνολογίας σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής προχωράει με αλματώδεις ρυθμούς. Μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία προσέφερε δυνατότητες όπως εύκολη επικοινωνία, εύκολη πρόσβαση σε πληροφορία, κοινωνική δικτύωση και ψυχαγωγία, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο τις καθημερινές μας εμπειρίες. Τελευταία αυτή η τάση αποκτάει νέα διάσταση μια και βλέπουμε η τεχνολογία να υποστηρίζει ενεργά καθημερινές μας δραστηριότητες. Για παράδειγμα τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αποτελούν ένα νέο τρόπο μετακίνησης στο εγγύς μέλλον και ταυτόχρονα μία νέα εμπειρία της καθημερινής μας ζωής. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις τεχνολογίες που συνεχώς αναπτύσσονται και αποσκοπούν στην βελτίωση της ζωής ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες. ΄

Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται δημιουργώντας πιο έξυπνα συστήματα τα οποία επηρεάζουν τις καθημερινές μας συνήθειες. Η μελέτη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας καθώς και η συνεχής ενημέρωση των τεχνολογικών επιτευγμάτων αποτελεί το κλειδί για όσους θέλουν να διατηρούνται μπροστά από τις εξελίξεις. Το AthTech μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης B.Sc και M.Sc. σε Advanced Software Engineering εκθέτει τους φοιτητές σε ένα σύνολο από τεχνολογίες αιχμής και ταυτόχρονα τους δίνει τα εφόδια που απαιτούνται για την εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών για ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οι οποίες με τη σειρά τους θα αποτελέσουν τη βάση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες με ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή.

Η επιστήμη της Πληροφορικής μεταβάλλεται δυναμικά σε καθημερινή βάση, η εποχή και οι περιστάσεις απαιτούν “out of the box” προσέγγιση και διαρκή καινοτομία για να ξεχωρίσει κανείς και το Athens Tech προσφέρει τα  εργαλεία και τη μεθοδολογία που θα χρειαστεί κάποιος για να θέσει τα θεμέλια μιας επιτυχημένης καριέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα