Το “Call of Duty” εξαφανίζει τα ρατσιστικά ονόματα μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Το “Call of Duty” εξαφανίζει τα ρατσιστικά ονόματα μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Η Infinity Ward αναφέρει πως ήδη έχουν τιμωρηθεί παραβάτες και πως θα βελτιώσει τα "φίλτρα" των παιχνιδιών "Call of Duty" ώστε να μην περνάνε nicknames με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η εταιρία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Infinity Ward ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αυξήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό και τιμωρία των παικτών που χρησιμοποιούν ρατσιστικά ονόματα στο “Call of Duty: Modern Warfare” και τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς.

Με ένα tweet που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της στα social media, η Infinity Ward ανακοίνωσε τη λήψη επιπλέον μέτρων ώστε να τιμωρούνται οι παίκτες που επιλέγουν ρατσιστικά ονόματα. Το στούντιο αναφέρει πως ήδη έχουν τιμωρηθεί παραβάτες και πως θα βελτιώσει τα “φίλτρα” των παιχνιδιών ώστε να μην περνάνε nicknames με ρατσιστικό/επιθετικό περιεχόμενο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται επιπλέον πόροι για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό ρατσιστικού περιεχομένου, επιπρόσθετο reporting system αλλά και πλάνο για την αύξηση των ωριαίων bans. Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως όσοι υποπέσουν σε συνεχόμενες παραβάσεις θα τιμωρούνται με permaban. “Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικό περιεχόμενο στο παιχνίδι μας. Αυτή είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την κυκλοφορία και πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Μοιράζουμε χιλιάδες τιμωρίες σε καθημερινή βάση για ονόματα μίσους ή ρατσιστικά. Ξέρουμε πως έχουμε πολλά να κάνουμε”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η Infinity Ward αποφάσισε να καθυστερήσει την Season 4 του “Call of Duty: Warzone”. “Αυτή τη στιγμή πρέπει να ακουστούν αυτοί που μιλούν για ισότητα, δικαιοσύνη και αλλαγή” σημείωσε σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα