Το έξυπνο κινητό σου, σε μαθαίνει τη γλώσσα του Star Trek

Το έξυπνο κινητό σου, σε μαθαίνει τη γλώσσα του Star Trek

Όσοι ισχυριστούν πως η Κλίνγκον είναι απλά επινόηση της φαντασίας των δημιουργών του Σταρ Τρεκ, ψεύδονται

Η είδηση κατέκλυσε το διαδίκτυο. Ναι, λοιπόν είναι αλήθεια. Η διαγαλαξιακή διάλεκτος Κλίνγκον μπορεί πλέον να ανήκει στη λίστα με τις γλώσσες εκμάθησης που ένας σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό του.

Η Κλίνγκον είναι γλώσσα που μιλιέται από τους φανταστικούς Κλίνγκονς στο σύμπαν του Σταρ Τρεκ. Σχεδιάστηκε προσεγμένα από τον Μαρκ Όκραντ για να μοιάζει με "εξωγήϊνη" και έχει ένα αριθμό από τυπολογικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Ο βασικός ήχος της γλώσσας, μαζί με μερικές λέξεις, επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον ηθοποιό Τζέιμς Ντούχαν ("Scotty") για το Star Trek: The Motion Picture. Αυτή η ταινία σηματοδότησε την πρώτη φορά που ακούστηκε η γλώσσα στην οθόνη. Σε όλες τις προηγούμενες εμφανίσεις οι Κλίνγκονς μιλούσαν Αγγλικά. Στην συνέχεια η Κλίνγκον εξελίχθηκε από τον Όκραντ σε μια πλήρως αναπτυγμένη γλώσσα.

Μέχρι σήμερα, τη γλώσσα μιλούσαν ορισμένοι φανατικοί με τον κόσμο του Σταρ Τρεκ. Ωστόσο από τούδε και στο εξής, μπορεί όποιος το επιθυμεί να ξεκινήσει μαθήματα στο Duolingo. Τα μαθήματα Κλίνγκον ξεκίνησε ήδη να "παραδίδεται" στην ιστοσελίδα της εφαρμογής που διδάσκει ξένες γλώσσες, άνευ διδασκάλου, ενώ εν ευθέτω χρόνω, θα ενσωματωθεί και στις εφαρμογές για Android και Apple κινητά.

Δείτε πως λειτουργεί η πλατφόρμα εκμάθησης:

Όπως μάλιστα διαβάζουμε στο mashable, περισσότεροι από 170.000 χρήστες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ξεκινήσουν μαθήματα Κλίνγκον. Άλλωστε η Κλίνγκον δεν είναι η μόνη κατασκευασμένη γλώσσα που προσφέρεται από την πλατφόρμα της Duolingo. Σε αυτή μπορεί κανείς να ξεκινήσει μαθήματα Desperado, αλλά και Βαλυριανά από τον κόσμο του Game Of Thrones.

SHARE:

24Media Network