Το Internet χωρίς διακοπές βασικό εργαλείο για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΜμΕ

Το Internet χωρίς διακοπές βασικό εργαλείο για την απρόσκοπτη λειτουργία των ΜμΕ
Shutterstock

Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει την πανδημία του κορωνοϊού ως το χρονικό σημείο όπου ξεκίνησε η ψηφιακή ενηλικίωση της χώρας μας και της οικονομίας της.

Οι έρευνες άλλωστε που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν πόσο σημαντική ήταν η ψηφιακή τεχνολογία για τη διάσωση αλλά και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του και το 70% εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και τα εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα του Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (που διενεργήθηκε για λογαριασμό της COSMOTE). Σε διεθνές επίπεδο τα ευρήματα είναι παρόμοια, όπως φαίνεται από έρευνα της PayPal που διαπίστωσε πως χάρη στις ψηφιακές λύσεις τα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξήθηκαν ως και κατά 50%.

Ταυτόχρονα, όμως, η ψηφιοποίηση και η ισχυρή σύνδεσή της με την παραγωγικότητα και την αύξηση των εσόδων καθιστούν απαραίτητη τη διαθεσιμότητα των υποδομών. Κυρίως στα πρώτα στάδια της πανδημίας γίναμε μάρτυρες της σχετικής αγωνίας που αποτύπωναν τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη για το αν οι διαδικτυακές υποδομές θα αντέξουν τον αυξημένο φόρτο που προκάλεσαν η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση. Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε πως τα ευρωπαϊκά -και τα ελληνικά- δίκτυα πέρασαν τις εξετάσεις της πανδημίας με επιτυχία.

Ιnternet χωρίς διακοπές, χάρη στα προγράμματα COSMOTE Business Double Play

Όμως στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται αμέσως μετά την πανδημία, όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να κερδίσουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, η διαρκής και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας επιτυχίας.

Το σημαντικό αυτό κενό έρχεται να καλύψει η COSMOTE με τα προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και Internet COSMOTE Business Double Play, που παρέχουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες χωρίς διακοπές, καθώς περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την υπηρεσία Internet Backup, που προσφέρει εφεδρική πρόσβαση στο Internet, μέσω του δικτύου κινητής της COSMOTE. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, όπως η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η αποστολή και λήψη e-mail, η διαχείριση του διαδικτυακού καταστήματος και η πρόσβαση σε cloud εφαρμογές.

Τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play προσφέρουν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Internet ως και 200 Mbps, σταθερή τηλεφωνία με 2.000 λεπτά προς όλα τα σταθερά, ακόμη περισσότερο χρόνο ομιλίας, έως 1.500 λεπτά, προς κινητά Ελλάδας και προς διεθνή σταθερά και κινητά, καθώς και απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις σε κινητά COSMOTE Business και υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου.

Σημειώνεται πως το COSMOTE Fiber – δίκτυο οπτικών ινών που επεκτείνει διαρκώς η εταιρεία – προσφέρει εγγυημένη ταχύτητα 100 και 200 Mbps με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης στο 1 Gbps. Τα full pack προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και Internet COSMOTE Business Double Play διαθέτουν επίσης – χωρίς επιπλέον κόστος- υπηρεσίες online παρουσίας με δωρεάν domain .gr και .eu, φιλοξενία web site της επιχείρησης με χώρο 6 GB στις σύγχρονες υποδομές της COSMOTE και στατική IP.

Τέτοιου είδους ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως αυτές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα της COSMOTE, υποστηρίζουν ενεργά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τους δίνουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις και να ενισχύσουν με αποτελεσματικότητα την ανταγωνιστικότητά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version