Το YouTube προχώρησε στη δημιουργία απλών βίντεο για την παροχή πρώτων βοηθειών

Διαβάζεται σε 2'
To YouTube Health βοηθάει να σώσουμε ζωές
To YouTube Health βοηθάει να σώσουμε ζωές ISTOCK

Σε μια εποχή που αυξάνονται τα θέματα υγείας, εξαιτίας κυρίως του άγχους και γίνεται επιτακτική η ανάγκη να μάθουμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες, το YouTube αποφασίζει να βοηθήσει την κατάσταση.

To YouTube ανακοίνωσε την απόφασή του να δώσει μια χείρα βοηθείας σε όσους θέλουν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη για πρώτες βοήθειες, μέχρι να εμφανιστεί το ασθενοφόρο, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά καρδιαγγειακών θεμάτων και οι επιληπτικές κρίσεις.

Όπως συμβαίνει από το 2020 στην πλατφόρμα, η όποια αναζήτηση επείγοντος περιστατικού υγείας στα αγγλικά, «βγάζει» σε μια φάσα (First Aid Information Shelves), στην κορυφή της οθόνης, με βίντεο που δείχνει όσα πρέπει να κάνουμε.

Στο εξής, θα αναρτώνται σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο που δημιουργήθηκαν από έγκυρους οργανισμούς υγείας των ΗΠΑ σε συνεργασία με το YouTube, με συμβουλές για άμεση χρήση.

Θα ‘καρφιτσώνονται’ στην κορυφή των σχετικών αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Επαγγελματίες υγείας παρέχουν παρέχουν γρήγορες, εύκολες στην κατανόηση και αξιόπιστες οδηγίες για οξεία επείγοντα περιστατικά υγείας, όπως αιμορραγία, πνιγμός, καρδιακές προσβολές, επιληπτικές κρίσεις και υπερβολική δόση οπιοειδών ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν όσοι τις ακούν.

Το πρώτο βίντεο αφορά το ΚΑΡΠΑ.

Mέχρι νεοτέρας, η αναζήτηση πρέπει να γίνεται στα αγγλικά.

Η κίνηση του YouTube να αυξήσει τις αξιόπιστες και εφαρμόσιμες πληροφορίες για την υγεία θα μπορούσε να το καταστήσει πιο αξιόπιστο εργαλείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να περιορίσει τη διάδοση παραπληροφόρησης για την υγεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα