Yoram Gross: H Google τιμά με doodle τον μεγάλο δημιουργό κινουμένων σχεδίων

Yoram Gross: H Google τιμά με doodle τον μεγάλο δημιουργό κινουμένων σχεδίων
Το doodle της Google για τον Yoram Gross Google

Ο Yoram Gross επέζησε από το Ολοκαύτωμα και βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο εμβληματικά σκίτσα της Αυστραλίας.

Με το σημερινό της Doodle, η Google τιμάει τα 95α γενέθλια του γεννημένου στην Πολωνία σκηνοθέτη, σεναριογράφου, παραγωγού και δημιουργού κινουμένων σχεδίων Yoram Gross.

Ο Yoram Gross επιζήσας του Ολοκαυτώματος, είναι ο δημιουργικός εγκέφαλος πίσω από μερικά από τα πιο εμβληματικά σκίτσα της Αυστραλίας.

Ο Yoram «Jerzy» Gross γεννήθηκε σαν σήμερα σε εβραϊκή οικογένεια το 1926 στην Κρακοβία της Πολωνίας και επιβίωσε από εβραϊκό Ολοκαύτωμα.

Μετά την κατάρρευση της πολωνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gross εργάστηκε ως βοηθός στην πρώτη του ταινία το 1947.

Το 1950, μετακόμισε στο Ισραήλ όπου η ανεξάρτητη κινηματογραφική δουλειά του κέρδισε αναγνωσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαιτέρως στην Αυστραλία. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετανάστευσε εκεί με τη σύζυγό του Σάντρα (Sandra Gross), το 1968.

Με την εταιρεία παραγωγής που ίδρυσε, την Yoram Gross Film Studios έκανε μεγάλες επιτυχίες στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, τόσο μεγάλες που προβάλλονταν σε περισσότερες από 70 χώρες, με τα έργα του να γίνονται γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Ο Yoram Gross πέθανε στο Σίδνεϊ, σε ηλικία 88 ετών, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2015.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version