Υπάρχει κάτι που οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο κάνουν την ώρα της παράδοσης

Υπάρχει κάτι που οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο κάνουν την ώρα της παράδοσης

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός doodling περνά σε νέα διάσταση, μπαίνοντας στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Doodle είναι το αόριστο σχέδιο που γίνεται όταν το μυαλό μας είναι απασχολημένο με κάτι άλλο. Είναι αυτό που συχνά-πυκνά κάνουν μαθητές και φοιτητές την ώρας της παράδοσης των μαθημάτων. Και όλα ξεκινούν βέβαια με τα βασικά: στυλό και χαρτί.

Ο διαγωνισμός doodling, Red Bull doodle art 2017, προχωρά, αφού φοιτητές και από την Ελλάδα κατέθεσαν τα έργα τους και ψήφισαν το καλύτερο doodle μέσω της πλατφόρμας redbulldoodleart.com. Τα doodles με τις περισσότερες ψήφους θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου στην Αθήνα. Το καλύτερο, όπως θα αξιολογηθεί από κριτική επιτροπή, θα πάρει το εισιτήριο για τον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό.

Το 2014 η 21χρονη τότε φοιτήτρια προγραμματισμού Εύη Παυλίδη εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Cape Town: « Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το doodling. Είχα σχεδιάσει μία Σειρήνα από την ελληνική μυθολογία, που σε προσελκύει στο βυθό της, εμπνευσμένη από το League of Legends. Για το προσχέδιο είχα χρειαστεί περίπου δύο μέρες και για το μελάνι 7-8 ώρες».

Φέτος, στην τελική φάση του διαγωνισμού εισάγεται και η έννοια της εικονικής πραγματικότητας, με τους φοιτητές που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα να εκπαιδεύονται στο 3D σχεδιασμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα