Ζούκερμπεργκ: Αποκλείονται από το Facebook όσοι έκαναν κατάχρηση προσωπικών δεδομένων

Ζούκερμπεργκ: Αποκλείονται από το Facebook όσοι έκαναν κατάχρηση προσωπικών δεδομένων

Τον αποκλεισμό από το Facebook των developers που προχώρησαν σε κατάχρηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

"Φέρουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, τότε δεν μας αξίζει να σας υπηρετούμε" δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοινώνοντας τον αποκλεισμό από το Facebook των developers που προχώρησαν σε κατάχρηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας «σε όλες τις εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες πληροφοριών», καθώς και τη διενέργεια πλήρους ελέγχου «κάθε εφαρμογής με ύποπτη δραστηριότητα». «Θα αποκλείσουμε από την πλατφόρμα μας όποιον developer αρνηθεί να υποβληθεί σε ενδελεχή έλεγχο.

Κι αν εντοπίσουμε developers που έκαναν κατάχρηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, θα τους αποκλείσουμε και θα ενημερώσουμε όποιον επλήγη από τις εν λόγω εφαρμογές», έγραψε σε ανάρτησή του ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook. Επιπλέον, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκαθάρισε ότι, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν, θα περιοριστεί περαιτέρω η πρόσβαση των developers σε προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. με τη μείωση «των στοιχείων που δίνετε σε μια εφαρμογή, όταν τη χρησιμοποιείτε».

Τέλος, ο Ζούκερμπεργκ προανήγγειλε ότι το Facebook εντός του επόμενου μήνα θα εισάγει ένα «εργαλείο» που θα βρίσκεται στο πάνω μέρος του news feed, το οποίο θα δείχνει «τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει μαζί με έναν εύκολο τρόπο για την ανάκληση της πρόσβασης αυτών των εφαρμογών στα προσωπικά σας δεδομένα». «Θα μάθουμε από αυτήν την εμπειρία να διασφαλίζουμε την πλατφόρμα μας ακόμη περισσότερο και να κάνουμε στην πορεία την κοινότητά μας ασφαλέστερη», καταλήγει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πηγή: 

Euronews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook, Ζούκερμπεργκ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζούκερμπεργκ: Αποκλείονται από το Facebook όσοι έκαναν κατάχρηση προσωπικών δεδομένων

Σκάνδαλο Facebook: Ο Στιβ Μπάνον ήταν υπεύθυνος σε πρόγραμμα της Cambridge Analytica

Θεριεύει το κίνημα "delete Facebook"

SHARE:

24Media Network