Σχολικά γεύματα: Ερωτηματικά για την επιμονή της κυβέρνησης να “νομιμοποιήσει” διαγωνισμό που έχει “πέσει” στο ελεγκτικό συνέδριο

Σχολικά γεύματα: Ερωτηματικά για την επιμονή της κυβέρνησης να “νομιμοποιήσει” διαγωνισμό που έχει “πέσει” στο ελεγκτικό συνέδριο
Η Δόμνα Μιχαηλίδου Eurokinissi

Το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε μη σύννομο το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει φορτικά.

Πολύ μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η επιμονή της κυβέρνησης να φέρει από την πίσω πόρτα-και υπό τη μορφή τροπολογίας-το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα και να τους προσδώσει νομιμότητα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ο διαγωνισμός περιελάμβανε όρο που ευνοούσε ξεκάθαρα τις μεγάλες εταιρίες και απέκλειε τις μικρομεσαίες.

Εκτός όμως αυτού, που είναι και θέρμα ερμηνείας, ο διαγωνισμός κατέπεσε στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο με μία απόφαση 25 σελίδων απεφάνθηε ότι δεν είναι σύννομος.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να τηρήσει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου θα έπρεπε να έχει επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό. Αντ’ αυτού όμως έφερε στη Βουλή έκτακτη τροπολογία της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με την οποία επιχειρεί να “νομιμοποιήσει” το διαγωνισμό επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες.

Το γιατί η κυβέρνηση επιμένει, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και όταν τα ονόματα των αναδόχων ανακοινωθούν. Είναι όμως γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους τρεις αναδόχους έχει πάρει πίτα και στα γεύματα των προσφύγων για τα οποία δεν έγινε καν διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση.

Οι τρεις ανάδοχοι στο έργο για τα σχολικά γεύματα εξασφάλισαν συμβάσεις συνολικής αξίας 127εκ ευρώ.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στη Βουλή ότι “η ΝΔ ζητά από τη Βουλή να παρανομήσει, υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη ότι δεν θα διανεμηθούν φέτος σχολικά γεύματα, διακινδυνεύοντας να ακυρωθεί και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, με μόνο στόχο να συνεχίσει την τακτική εύνοιας προς ημετέρους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα