ΣΥΡΙΖΑ: “Εμμονή της κυβέρνησης στον αυταρχισμό – Καμιά αίσθηση ευθύνης”

ΣΥΡΙΖΑ: “Εμμονή της κυβέρνησης στον αυταρχισμό – Καμιά αίσθηση ευθύνης”
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Για κατάρρευση του αφηγήματος της ασφάλειας, απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και εμμονή στο "Νόμος και Τάξη" κατηγορούν την κυβέρνηση οι Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης.

Για εμμονή της «στο πλήρως αποτυχημένο ψευτοδόγμα “Νόμος και Τάξη”, στην κοινωνία αλλά και στις φυλακές», κατηγορούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης.

«Η κυβέρνηση εμμένει στη μεταφορά της αρμοδιότητας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέρουν οι τομεάρχες και προσθέτουν ότι στην σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή «διαφάνηκε, όμως, η κατάρρευση του αφηγήματος της ασφάλειας και η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου».

Ακολούθως προσθέτουν: «Για τις φυλακές οι Υπουργοί δεν έδωσαν καμιά απάντηση για τον υπερπληθυσμό, την απουσία υγειονομικής υποστήριξης, την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της επανένταξης των κρατουμένων, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία, την εγκατάλειψη του προσωπικού και των υποδομών, την συρρίκνωση των αγροτικών φυλακών, την περιστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Ενώ δεν δόθηκε κάλυψη στις αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις της κ. Νικολάου, η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε να σταματήσει την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων».

Τέλος για το ευρύτερο ζήτημα της ασφάλειας και τις απανωτές δολοφονίες των τελευταίων ημερών, υποστηρίζουν ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης αναζήτησε συνενόχους στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ρίχνοντας ευθύνες στο παρελθόν είτε ζητώντας συστράτευση στην αυταρχική πολιτική του. Δεν θα του δώσουμε σωσίβιο στο δρόμο της εκτροπής που έχει επιλέξει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα