Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές "έδιωξαν" δημοτικούς αστυνομικούς από την πορεία

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές "έδιωξαν" δημοτικούς αστυνομικούς από την πορεία

Φραστική επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχτηκαν δημοτικοί αστυνομικοί, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας. Διαβάστε για ποιο λόγο αποφάσισαν να αποχωρήσουν

Χωρίς τη συμμετοχή δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/07) στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων ενάντια στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, μαζί με άλλες εργασιακές ομάδες και εργατικά σωματεία, είχαν συγκεντρωθεί σε προκαθορισμένο σημείο. Σε κάποια στιγμή ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνιση της και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στους δημοτικούς αστυνομικούς.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού όταν ο γενικός γραμματέας του σωματείου επιχείρησε να ανέβει στην εξέδρα για να απευθύνει χαιρετισμό, του έριξαν κάτω δια τις βίας το ενημερωτικό υλικό που κρατούσε στα χέρια του ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν σταμάτησαν να βρίζουν αυτόν αλλά και μέλη της οικογένειας του.

Μετά από αυτά, οι δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πορεία, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, κανείς δεν μπορούσε να τους διασφαλίσει ότι δεν θα έπεφταν θύματα επίθεσης μετά την πορεία. Παρά την προσπάθεια άλλων συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία να τους αλλάξουν γνώμη, οι δημοτικοί αστυνομικοί έφυγαν και πήγαν στο δημαρχείο της πόλης, όπου παρέμειναν μέχρι το τέλος της πορείας.

Πληροφορίες από thestival.gr

SHARE:

24Media Network