Έκλεισαν κατασκήνωση για ΑΜΕΑ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ - ΑΜΕΑ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ - ΑΜΕΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Λόγω των περικοπών δεν θα λειτουργήσει φέτος η κατασκήνωση για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην Πιερία. Τι δηλώνει ο πρόεδρός της

Έρημο τοπίο θυμίζει σήμερα η έκταση οκτώ στρεμμάτων της κατασκήνωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μεταξύ των οποίων και κάποιους με χρόνια νοσήματα.

Φέτος, η λειτουργία της κατασκήνωσης ανεστάλη, λόγω περικοπών στο αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα, περισσότερα από 700 άτομα που ανανέωναν κάθε χρόνο το "ραντεβού" τους, να μη βρίσκονται εκεί.

"Μακάρι να μην ζήσετε ποτέ τη στιγμή, που θα πεις σε ένα παιδί με κινητικά προβλήματα ή ακόμα και νοητική υστέρηση ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές με τους φίλους του, γιατί η κατασκήνωση δεν λειτουργεί πια", αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Στέφανος Μπαστρογιάννης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Το λειτουργικό κόστος της κατασκήνωσης δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ και με το ποσό αυτό εξασφαλίζονται για κάθε φιλοξενούμενο, όλα εκείνα που απαιτούνται για την ασφάλειά του σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Μπαστρογιάννης επισήμανε ότι η κατασκήνωση έχει άρτιες υποδομές για όλες τις ομάδες παιδιών και ηλικιωμένων, που κάθε χρόνο με δυσκολία λένε "αντίο", αφού δεν θέλουν να φύγουν.

SHARE:

24Media Network