Η Ομόνοια μετατρέπεται στην πιο νεανική ξενοδοχειακή πιάτσα της Αθήνας

Η Ομόνοια μετατρέπεται στην πιο νεανική ξενοδοχειακή πιάτσα της Αθήνας
vangelis pateraks

Δύο νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν στη διάσημη πλατεία της πρωτεύουσας.

Λαμπερά εγκαίνια στην πολύπαθη πλατεία Ομονοίας, με δυο ξεχωριστές πολυτελείς μονάδες να ανοίγουν αυτές τις μέρες, ενώ τους τελευταίους μήνες η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία επιτέλους μετατρέπεται ξανά σε μια σύγχρονη ξενοδοχειακή πιάτσα της Αθήνας.

Η Ομόνοια, που ήταν πάντοτε ένα σημείο που φιλοξενούσε ξενοδοχειακές μονάδες – από τις πρώτες της Αθήνας – πέρασε τις τελευταίες δύο δεκαετίες από διάφορες φάσεις. Στη δεκαετία του 2000 γνώρισε μια σημαντική άνθηση, με πολλές παλαιές μονάδες να ανακαινίζονται και να ανοίγουν για ξένους και εγχώριους επισκέπτες. Η δεκαετία του 2010, κατά την οποία συνδυάστηκε η οικονομική κρίση με ταραχές και γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, έφερε το σταδιακό κλείσιμο σχεδόν όλων των ξενοδοχείων της πλατείας αλλά της γύρω περιοχής.

Ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, η πανδημία καθυστέρησε και πάλι την ανάπτυξη. Όμως από τις αρχές του 2021 η Ομόνοια λάμπει και πάλι καθώς πολλά από τα ξενοδοχεία άλλαξαν χέρια, ανακαινίστηκαν και αυτή τη στιγμή δημιουργείται εκεί η πιο νεανική, σύγχρονη ξενοδοχειακή πιάτσα της Αθήνας.

Το La Mirage έγινε Lighthouse Athens

Το μεγαλύτερο μερίδιο σε μονάδες και δωμάτια έχει αυτή τη στιγμή η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels & Resorts με τα Brown Acropol πάνω στην πλατεία και το DAVE Red Athens απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Την πρώτη Απριλίου η εταιρεία εγκαινιάζει το νέο της δημιούργημα, το Lighthouse Athens, εκεί που υπήρχε το La Mirage, το οποίο είχε κλείσει οριστικά το 2008. Το ξενοδοχεία διαθέτει 220 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια που συνδυάζουν την baroque αισθητική με μοντέρνες urban πινελιές, All day café bar-restaurant στον 1ο όροφο με θέα το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, Rooftop Bar-Restaurant στο 10ο όροφο με πισίνα, καθώς και meeting rooms για τους business ταξιδιώτες. Διαθέτει ακόμη σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αλλά και spa.

Το Σαρόγλειο Μέγαρο έγινε Moxy

vangelis pateraks

© Christos Drazos Photography

Πριν λίγες ημέρες, η μεταμόρφωση του Σαρόγλειου Μεγάρου, αποκάλυψε το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City, ένα brand της αλυσίδας Marriott. Το νέο ξενοδοχείο απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν διασκεδαστικό τρόπο διαμονής στην καρδιά της πόλης, συνδυάζοντας πρωτοποριακό σχεδιασμό στα 200+1 tech-savvy δωμάτια και τους δημιουργικούς κοινόχρηστους χώρους του.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένα και εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φωτισμούς led, που ενεργοποιούνται με την κίνηση, για μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Προσφέρουν φορητή συνδεσιμότητα που συμπληρώνεται με μεγάλες οθόνες HDTV και λειτουργία airplay. Μια καινοτομία του Moxy Athens City είναι η χρυσή πιστοποίηση LEED, καθώς πρόκειται για το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα που θα λάβει αυτή τη διάκριση.

Πίσω από το έργο βρίσκονται οι εταιρείες Dimand και PRODEA Investments, καθώς και η EBRD, ενώ η SWOT Hospitality, έχει αναλάβει το management του ξενοδοχείου.

Στην πλατεία της Ομόνοιας λειτουργεί από το 2016 το 4άστερο Athens Tiare Hotel, της εταιρείας Mage Hotels and Resorts.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα