Ποιο ελληνικό νησί εξυμνεί η βρετανική Sun – “Η Ελλάδα είναι υπέροχη μακριά από τους τουρίστες”

Ποιο ελληνικό νησί εξυμνεί η βρετανική Sun – “Η Ελλάδα είναι υπέροχη μακριά από τους τουρίστες”
Σκιάθος iStock

Άρθρο της βρετανικής εφημερίδας "The Sun" εξυμνεί ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά. Το αφιέρωμα - οδηγός για όσους θέλουν να επισκεφτούν το "καταπράσινο ελληνικό νησί".

Η βρετανική εφημερίδα The Sun” και ο συντάκτης Simon Copeland βρέθηκαν στη Σκιάθο και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα, “η Σκιάθος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα, ενώ έχει τα πάντα, από αρχαίους θρύλους και υπέροχες παραλίες, μέχρι τοπία μοναδικής ομορφιάς και πεντανόστιμο φαγητό.”

“Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας, ο Θεός του Κεραυνού, έκανε διακοπές στο όρος Πήλιο και πέταξε ένα φορτίο ογκόλιθους στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν τα εκπληκτικά νησιά των Σποράδων – η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος”, σημειώνεται στο άρθρο, με τον συντάκτη να δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί να φτάσει κανείς στο καταπράσινο νησί.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παραλία Κουκουναριές, “μια αμμουδιά σε σχήμα ημισελήνου, πλαισιωμένη από πευκοδάσος, που είναι τόσο καλή που τακτικά ψηφίζεται ως μία από τις καλύτερες στη Μεσόγειο”, όπως αναφέρει.

“Μετά την επιτυχία της ταινίας Mamma Mia!, η οποία γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό εκεί, η Σκιάθος έχει ενταχθεί στην κατηγορία των διάσημων νησιών της Ελλάδας, μαζί με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη της Σκιάθου – που απέχει 20 λεπτά με το καραβάκι από την παραλία Κουκουναριές – είναι γεμάτη από μπουτίκ σχεδιαστών, κοσμηματοπωλεία και πολυτελή μέρη για φαγητό και ποτό”, σημειώνεται ακόμα, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι η Σκιάθος έχει καταφέρει να διατηρήσει μια πιο φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και είναι ιδανική για οικογένειες και ζευγάρια.

“Η Ελλάδα μακριά από τους τουρίστες είναι υπέροχη”

Εκτός, όμως από τη Σκιάθο, η βρετανική εφημερίδα βρέθηκε στο Βόλο και το Πήλιο για μερικές μέρες, με τον συντάκτη να γράφει τις εντυπώσεις του σε επίσης διθυραμβικό τόνο!

“Ο Βόλος είναι προφανώς το μέρος από όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες απέπλευσαν για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Και το πυκνό δάσος στο όρος Πήλιο ήταν η πατρίδα των μισών ανθρώπων, μισών αλόγων και των κενταύρων. Το όρος Πήλιο μπορεί επίσης να ισχυριστεί ότι ξεκίνησε τον Τρωικό Πόλεμο μέσω μιας περίπλοκης ιστορίας και η οποία περιλαμβάνει τον Δία, την Αφροδίτη, ένα χρυσό μήλο, έναν γάμο, ένα καλλιστεία και την Ελένη της Τροίας”, μεταξύ άλλων.

Όπως επισημαίνει, η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία, που δίνει μια ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει από κοντά τα άγριας ομορφιάς τοπία ενώ παράλληλα αναφέρει για τα χωριά του Πηλίου, τις ταβέρνες και τα μοναστήρια, αλλά και την απίστευτη θέα που έχουν οι ταξιδιώτες από αυτά, τονίζοντας πως “η Ελλάδα μακριά από τους πολλούς τουρίστες είναι υπέροχη”.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο και για την “ευχάριστη ζωντάνια” του Βόλου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην κουζίνα της περιοχής και τους ξακουστούς μεζέδες, προτείνοντας, μάλιστα, να συνοδεύονται με τσίπουρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα